Samsung a dezvoltat prima memorie DRAM LPDDR5X din industrie

342
Samsung a dezvoltat prima memorie DRAM LPDDR5X din industrie
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics, liderul mondial în tehnologia avansată de memorie, a anunțat că a dezvoltat primul DRAM LPDDR5X. Este prima memorie din industrie de 14 nanometri, bazată pe 16 gigabiți (GB) Low Power Double Data Rate 5X (LPDDR5X). Noua memorie a fost concepută pentru a stimula aplicațiile de servicii de date de mare viteză, inclusiv 5G, inteligența artificială (AI) și metaversul.

Memoria Samsung LPDDR5X va oferi viteze de procesare de peste 1,3 ori mai mari și va consuma cu aproape 20% mai puțină energie decât soluția anterioară LPDDR5. LPDDR5X va extinde utilizarea memoriei de înaltă performanță, cu consum redus, dincolo de smartphone-uri la AI și aplicații de vârf.

Samsung DRAM LPDDR5X pentru smartphone-uri, AI și centre de date

„În ultimii ani, segmentele de piață hiper-conectate, cum ar fi inteligența artificială, realitatea augmentată (AR) și metaversul, care se bazează pe procesarea de date la scară largă extrem de rapidă, s-au extins rapid”. A declarat SangJoon Hwang, vicepreședinte senior și șef al DRAM la Samsung Electronics, conform Samsung Newsroom. „DRAM LPDDR5X va extinde utilizarea memoriei de înaltă performanță și consum redus dincolo de smartphone-uri. Noua memorie va aduce noi capabilități aplicațiilor de vârf bazate pe AI, cum ar fi serverele și chiar automobilele”.

Samsung DRAM LPDDR5X este o memorie mobilă de ultimă generație concepută pentru a crește semnificativ viteza, capacitatea și economiile de energie pentru viitoarele aplicații 5G. În 2018, Samsung a livrat prima DRAM LPDDR5 de 8GB din industrie. Acum compania se deplasează agresiv dincolo de piețele mobile cu prima DRAM LPDDR5X de 16GB.

LPDDR este un tip de memorie de date DRAM sincronizate cu rate de date dublate pentru dispozitive mobile. Numele complet este Low Power DDR SDRAM, adică Low Power Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory.

DRAM-ul LPDDR5X va oferi viteze de procesare a datelor de până la 8,5 gigabiți pe secundă (Gbps). Această viteză este de peste 1,3 ori mai rapidă decât 6,4 Gbps a LPDDR5. Folosind cea mai avansată tehnologie de proces noua memorie este cu 20% mai eficientă energetic decât memoria LPDDR5. În plus, cipul LPDDR5X de 16GB va permite până la 64GB per pachet de memorie, găzduind cererea tot mai mare de DRAM mobilă de capacitate mai mare la nivel mondial.