Microsoft și Samsung lucrează la o aplicație de streaming Xbox Smart TV

270
Microsoft si Samsung Xbox Smart TV
Sursa Foto: via wccftech.com

Microsoft și-a dezvăluit inițiativa Xbox Everywhere prin care vrea să-i convingă pe oameni să joace Xbox Cloud Gaming pe cât mai multe dispozitive posibil. O parte a acestui plan este de a decupla Xbox Cloud Gaming de Xbox Game Pass și de a permite oamenilor să joace propria bibliotecă de jocuri gratuit. Fortnite este primul caz de testare aici. Dar sunt zvonuri și despre o colaborare dintre Microsoft și Samsung în acest domeniu. Se pare că Microsoft și Samsung pregătesc o casetă de streaming și aplicații care facilitează accesul la serviciile lor cloud.

Conform Wccftech, Jeff Grubb, de la VentureBeat a dat mai multe detalii despre planurile Microsoft. Cea mai interesantă informație nouă este că echipa Xbox lucrează direct cu Samsung pentru a dezvolta o aplicație de streaming Xbox Smart TV pentru televizoarele Samsung. A merge cu Samsung are sens, deoarece este cel mai mare producător de televizoare din lume. Potrivit lui Jeff Grubb, caseta de streaming Xbox și aplicația Samsung vor fi lansate cândva în acest an.

Aplicație de streaming Xbox Smart TV pentru o colaborare Microsoft și Samsung

O aplicație Samsung rezultată din colaborarea Microsoft și Samsung pentru Smart TV Xbox va face și mai ușor să jucați jocuri de calitate pentru consolă. Va trebui doar să împerechezi un controler Bluetooth cu televizorul și gata. Frumusețea jocurilor în cloud constă în faptul că toată procesarea se face în cloud. În acest fel jocul este în principiu transmis pe televizor ca pe un videoclip.

Grubb susține, de asemenea, zvonurile anterioare conform cărora Microsoft lucrează la un dispozitiv de streaming, care va fi probabil un disc similar cu unele dispozitive Roku timpurii. Dispozitivul vă va permite să transmiteți în flux atât jocuri, cât și videoclipuri.

Roku este o companie fondată în 2002 cu sediul în San Jose, California. Produce o varietate de playere media digitale pentru streaming video. Roku a anunțat la începutul lui 2022 un plan de a-și construi propriile televizoare inteligente.

Cele două companii nu au confirmat nimic dar totul pare să indice că Microsoft este gata când vine vorba de jocuri în cloud. Iată declarația de misiune a Microsoft pentru inițiativa Xbox Everywhere:

Misiunea noastră la Xbox este să aducem bucuria și comunitatea jocurilor, punând jucătorii în centrul a tot ceea ce facem. Dorim să dăm putere tuturor din întreaga lume să joace jocurile pe care le doresc, cu oamenii pe care îi doresc, pe dispozitivele pe care le dețin deja. Numim asta Xbox Everywhere. Căutăm să facem jocurile accesibile pentru mai mulți oameni și să ajungem la trei miliarde de jucători la nivel global„.

Nu sunt disponibile alte detalii în acest moment. Utilizatorii ar avea nevoie cu siguranță de un abonament la Xbox Game Pass pentru a accesa biblioteca de jocuri. Capacitatea de a face acest lucru pe un televizor fără a avea nevoie de o consolă va fi cu siguranță binevenită pentru mulți.