Aplicația de monitorizare a tensiunii arteriale pe Galaxy S9

4882

Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+, la fel ca toate telefoanele emblematice Samsung din ultimii patru ani, au un senzor pentru ritm cardiac în spate. Dar, după cum a anunțat compania la începutul acestei luni, Galaxy S9 și S9+ pot măsura, de asemenea, tensiunea arterială a utilizatorului, o premieră pentru orice smartphone comercial.

În România Samsung Galaxy S9 este deja listat de:

Samsung a colaborat cu University of California din San Francisco (UCSF), pentru a-și dezvolta aplicația My BP Lab pentru măsurători ale tensiunii arteriale pe Galaxy S9, aplicația fiind lansată în Magazinul Google Play din 15 martie.

My BP Lab (BP – blood pressure) este disponibilă momentan numai pentru utilizatorii din Statele Unite. Aplicația începe cu solicitarea de date de bază, ale utilizatorului telefonului, cum ar fi vârsta, înălțimea, greutatea, rasa, frecvența exercițiilor fizice și pregătirea profesională. De asemenea, trebuie să răspundeți dacă fumați frecvent, deși multe dintre aceste întrebări pot fi ignorate dacă utilizatorul nu este de acord să înregistreze aceste date.

Procesul de măsurare a tensiunii arteriale este similar cu modul în care se face cu un tensiometru dedicat măsurării tensiunii arteriale, pe care oamenii îl au la domiciliu. Utilizatorul trebuie să stea în poziția așezat, să acopere senzorul cu degetul arătător, să ridice brațul și telefonul la același nivel cu inima, apoi să lase senzorul să înregistreze tensiunea arterială timp de câteva secunde.

Utilizatorii pot apoi să-și înregistreze tensiunea arterială la intervale frecvente (care pot fi stabilite cu un memento din interiorul aplicației) și pot înregistra alte date, cum ar fi orele de somn și informații privind dieta, pentru a-și construi un profil cu informații despre starea lor de sănătate. Aplicația are un sistem de atenționare a utilizatorilor atunci când tensiunea arterială și nivelul de stres sunt mai ridicate și pot vedea modul în care calitatea somnului lor este afectată de tensiunea arterială. La sfârșitul unei perioade de trei săptămâni, aceste date vor fi trimise către UCFS, care va folosi apoi datele pentru a îmbunătăți aplicația pentru tensiunea arterială.

Tensiometrul a fost inventat de Samuel Siegfried Karl Ritter în 1881. Scipione Riva-Rocci a introdus o versiune mai ușor utilizabilă în 1896. Îmbunătățiri suplimentare au apărut în 1905 când medicul rus Nikolai Korotkov a măsurat tensiunea arterială diastolică ca urmare a descoperirii „sunetelor lui Korotkov”.

Aceste date sunt de fapt importante, deoarece aplicația nu funcționează deocamdată la parametri prevăzuți. Pot apărea erori din cauză că degetul nu este bine poziționat pe senzor sau este prea rece.

De asemenea mâna și încheietura mâinii ar putea să nu fie la nivelul recomandat de producător, dar și faptul că nu funcționează bine momentan pentru „utilizatorii cu o anumită pigmentare a pielii„.

SURSĂSamMobile