Monitorul Samsung CHG90 certificat cu DisplayHDR 600

1173

Samsung a lansat monitorul CHG90 QLED – cel mai mare monitor de jocuri QLED din lume – acum patru luni în august, iar acesta a apărut ca un pionier și un inovator în industria jocurilor video. Samsung CHG90 a câștigat rapid poziția de lider iar acum a primit o certificare de la Asociația pentru standardele electronice video (Video Electronics Standards Association – VESA).

În urma unei lungi și riguroase proceduri de testare, VESA a confirmat faptul că CHG90 îndeplinește standardele de performanță DisplayHDR 600 și este certificat ca fiind compatibil cu DisplayHDR, conform News.samsung.

Asociația de standarde electronice video (VESA), și-a prezentat săptămâna trecută noul program de certificare HDR. Samsung CHG90 este primul monitor care obține această insignă.

Până de curând, nu a existat o specificație standard pentru performanța HDR a monitoarelor PC și a ecranelor de laptop. Însă la începutul acestui an, VESA, o asociație internațională non-profit care stabilește și acceptă standarde de interfață la nivel de industrie pentru afișaje, a stabilit standardul DisplayHDR. Standardul specifică calitatea HDR, incluzând luminanța, gama de culori, adâncimea de biți și alte caracteristici care duc la o mai mare calitate a ecranelor.

VESA împarte noile sale ratinguri în trei nivele. DisplayHDR 400 este linia de bază, DisplayHDR 600 este mijlocul și DisplayHDR 1000 este high-end. Un monitor trebuie să aibă o luminanță de vârf de 600 de nits pentru a câștiga insigna sau certificarea DisplayHDR 600. Nivelul DisplayHDR 600 indică faptul că respectivul produs și conținutul lui poate fi utilizat în condiții de iluminare interioară puternică.

Nit (nt). Candela pe metru pătrat (cd / m2) este unitatea de măsură în Sistemul Internațional de unități (SI) a luminanței. Nit (nt) este un nume non-SI folosit de asemenea pentru această unitate (1 nt = 1 cd / m2). Termenul nit provine din cuvântul latin nitere – a străluci.

În momentul în care Samsung a primit certificatul pentru acest monitor, VESA a menționat că monitorul Samsung CHG90 cu această certificare HDR are culori foarte precise și reale și un raport de contrast excelent. Cu un design atrăgător, dar practic, o calitate excepțională a imaginii și capacități flexibile de prezentare multi-program, CHG90 de la Samsung continuă să ridice ștacheta, impunând un nou standard în industria monitoarelor de jocuri.

Mai multe organizații și instituții media au onorat cu premii performanța și afișajul lui Samsung CHG90. Printre acestea se numără „Best Monitor of Trust Review” din 2017, care recunoaște „cele mai bune tehnologii, gadget-uri și inovații„.

Revista TechRadar a acordat cinci stele, pentru CHG90 care este descris ca fiind „unul dintre monitoarele cele mai distincte din punct de vedere funcțional și impresionante din punct de vedere vizual” testate vreodată de publicație. Samsung CHG90 va fi premiat și la CES Las Vegas 2018 pentru inovație, pentru designul și ingineria sa remarcabilă.

Modelul CHG90 este un monitor ultra-larg de 49 de inch cu o rezoluție de 3840 x 1080 și o curbură de 1800R. Are o rată de reîmprospătare a ecranului de 144 Hz, care poate fi de asemenea ajustată la 60Hz / 120Hz atunci când este necesar.