Moștenitorii Samsung vor primi ~300 milioane euro din acțiuni

313
Mostenitorii Samsung vor primi 300 milioane euro din actiuni
Sursa Foto: via koreaherald.com

Se pare că cele două moștenitoare ale Grupului Samsung caută să strângă aproximativ 400 de miliarde de woni (~300 milioane de euro) prin vânzarea acțiunilor lor la Samsung SDS, unitatea de soluții IT, posibil într-o mișcare de a asigura fonduri pentru a plăti taxele de moștenire.

Potrivit mai multor surse din Coreea de Sud citate de The Korea Herald, un pachet de 3,9% din pachetul de acțiuni Samsung SDS a fost vândut într-o tranzacție bloc ieri prin KB Securities și Morgan Stanley. Prețul a variat între 127.400 de woni și 129.500 de woni pe acțiune, cu o reducere de aproximativ 7 până la 9% la prețul de închidere (1 euro = ~1.340 won).

Chiar dacă vânzătorii pachetului de acțiuni nu au fost dezvăluiți, se presupune că două surori ale vicepreședintelui Samsung Electronics, Lee Jae-yong – Lee Boo-jin, președintele Hotel Shilla, și Lee Seo-hyun, directorul Samsung Welfare Foundation – au vândut aceste acțiuni. Un număr similar de acțiuni au fost vândute și anul trecut pentru a strânge fonduri.

Taxe de succesiune pentru moștenitorii Samsung de aproape 9 miliarde de euro

Comercianții de bloc evaluează cererea cumpărătorilor de a vinde acțiunile. Dacă afacerea va fi finalizată, se așteaptă ca cele două surori să obțină aproximativ 400 de miliarde de woni în numerar (aproximativ 298.975.113 de euro). Această vânzare este cea mai recentă de acest gen de când familia Samsung și-a anunțat planurile de a plăti taxele de succesiune de 12 trilioane won anul trecut (~8.932.773.600 euro) după moartea președintelui Lee Kun-hee în 2020. Lee Kun-hee a lăsat moștenire active în valoare de aproximativ 19,6 miliarde de dolari. 

Pe baza participațiilor pe care le dețin impozitele lor sunt de ~3,1 trilioane woni pentru Hong Ra-hee, soția defunctului președinte; 2,9 trilioane de woni pentru Lee Jae-yong, singurul fiu; 2,6 trilioane de woni pentru Boo-jin, fiica mai mare; și 2,4 trilioane won pentru fiica cea mică, Seo-hyun.

Won (KRW – Korean Republic won) este moneda oficială din Coreea de Sud. Un won este împărțit în 100 de jeon. Jeonul nu mai este folosit pentru tranzacțiile de zi cu zi și apare doar în cursurile de schimb valutar.

Deoarece dețin participații la afiliații cheie, vânzările lor de acțiuni sunt urmărite îndeaproape. Toate aceste vânzări sunt direct legate de controlul familiei asupra celui mai mare conglomerat din Coreea de Sud. De anul trecut, toți cei enumerați mai sus plătesc impozitele în șase rate annual, din cauza impozitului foarte mare.

Deoarece nu pot plăti impozitele doar cu dividende, probabil caută să strângă fonduri suplimentare prin vânzarea de acțiuni sau proprietăți”. A declarat o sursă din industrie sub protecția anonimatului.