Moștenitorul companiei Samsung în instanță pentru dare de mită

730
Sursa Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji

Vicepreședintele grupului Samsung Electronics și șeful său de facto, Lee Jae-yong, a fost vineri la Înalta Curte de Justiție din Seul. Lee Jae-yong a fost chemat pentru rejudecarea cazului cu scandalul de corupție de dare de mită, în care a fost acuzat. Instanța superioară a Coreei de Sud a dispus rejudecarea cazului în luna august a acestui an. Curtea de Justiție a hotărât și anularea unor părți din hotărârea de către o instanța inferioară, care au fost în favoarea lui Lee.

Curtea Supremă a anulat o parte a unei condamnări de luare de mită a unei instanței de apel. Aceasta i-a dat lui Lee o pedeapsă de doi ani și jumătate cu suspendare pentru favoruri în folosul fostului președinte sud-coreean Park Geun-hye.

Îmi pare foarte rău că am provocat îngrijorări pentru mulți oameni”. A declarat Lee Jae-yong presei conform agenției de presă Reuters, înainte de a intra în instanță. În fața Curții de Justiție mai multe persoane au protestat împotriva moștenitorului companiei Samsung și au cerut arestarea lui.

A fost considerat caz de mită donarea a trei cai de rasă de către moștenitorul Samsung

Vă rugăm să luați acest proces cu o atitudine de a accepta cu umilință orice rezultat al procesului”. A declarat judecătorul Jung Joon-young, înainte de încheierea ședinței de 40 de minute. Judecătorul Jung a spus că Samsung ar trebui să aibă sisteme de control intern pentru a preveni infracțiunile comise de conducătorii săi.

Avocații moștenitorului Samsung au spus că nu vor lupta împotriva deciziei instanței superioare și vor cere doar clemență în privința pedepsei. Următoarele audieri în acest caz sunt programate pentru 22 noiembrie și 6 decembrie.

Secretariat a fost un cal de curse american, considerat drept cel mai bun cal de curse din toate timpurile. În 1973, a devenit primul câștigător al Triple Crown din SUA într-un timp record. Pe 16 octombrie 1999, American Post a scos un timbru de 33 de cenți în onoarea sa.

Cazul de mită împotriva lui Lee s-a concentrat asupra faptului că Samsung donat trei cai de rasă fiicei confidentului președintei Park Geun-hye, Choi Seo-won, un ecvestru profesionist. Această donație a fost considerată mită pentru ca Lee Jae-yong să ajungă la conducerea Samsung.

Conform Sam Mobile, Lee Jae-yong a fost condamnat la cinci ani de închisoare în 2017 de o instanță inferioară. Lee a petrecut aproape un an în închisoare. Apoi Înalta Curte de la Seul a redus pedeapsa la jumătate și a suspendat-o timp de patru ani.