MWC 2021 Barcelona a fost amânat până la sfârșitul lunii iunie

653
Sursa Foto: TechRadar

MWC (Mobile World Congress) este unul dintre cele mai mari evenimente din calendarul mobil. De obicei, se desfășoară la sfârșitul lunii februarie sau la începutul lunii martie. Anul acesta MWC Barcelona 2020 a fost anulat din cauza pandemiei. Acum s-a anunțat că, deși va avea loc probabil în 2021, evenimentul va fi amânat până la sfârșitul lunii iunie între 28 iunie – 1 iulie.

Potrivit ziarului spaniol La Vanguardia, organizația din spatele evenimentului (GSMA) consideră că, organizând MWC 2021 la sfârșitul lunii iunie, vor fi suficiente progrese în ceea ce privește vaccinurile pentru COVID-19, pentru ca 85% din cele mai mari sute de companii din sectorul mobil să participe.

La MWC se lansează cele mai noi telefoane mobile

Conform TechRadar, această întârziere de aproximativ trei luni nu este foarte surprinzătoare. MWC 2021 a fost planificat să înceapă pe 1 martie, ceea ce pentru un mare eveniment cu participarea multor persoane nu sună foarte practic, având în vedere starea medicală actuală a lumii. Chiar și cu întârzierea până la sfârșitul lunii iunie, nu pot exista cu adevărat garanții că MWC va avea loc. Nu am fi surprinși dacă mai târziu va fi amânat sau chiar anulat din nou, în funcție de evoluția lucrurilor.

Mobile World Congerss (MWC) de la Barcelona este locul unde de obicei se lansează un număr mare de smartphone-uri, tablete, dispozitive portabile și alte gadgeturi. Aici marile companii din domeniu își etalează ultimele creații, mărci precum Sony, LG, Nokia, Motorola și Huawei sunt în prim-plan. Nu trebuie uitate Samsung și Apple, deși acestea tind să aibă lansări separate în ultimul timp.

Mobile World Congress este organizat de GSM Association. A debutat în 1987 la Londra. Are loc începând din anul 2006 la Barcelona, Spania. Numele „GSM World Congress” a fost folosit pentru prima dată în 1990, când evenimentul a avut loc la Roma.

Deci, întârzierea evenimentului va însemna o întârziere pentru unele dintre telefoanele viitoare de la aceste companii? Este prea devreme pentru a spune, dar este cu totul posibil. Așadar, poate însemna un început relativ liniștit pentru anul mobil, dar lucrurile se vor precipita la jumătatea anului.

În cazul anulării manifestării de la Barcelona, cel mai probabil toate companiile își vor organiza lansări separate pentru prezentarea produselor. A fost cazul și anul acesta când toate companiile au organizat evenimente online de lansarea a dispozitivelor mobile. Singura companie care a reușit să organizeze o lansare fizică a fost Samsung, înainte de debutul pandemiei, când a lansat seria Galaxy S20.