Iată cum funcționează Night Mode pe Samsung Galaxy S21 FE 5G!

588
Samsung Galaxy S21 FE
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Realizarea de fotografii pe timp de noapte poate fi o provocare extraordinară: iluminarea slabă, zgomotul și imaginile neclare sunt unele dintre rezultatele posibile (și nesatisfăcătoare) atunci când aveți de-a face cu fotografii pe timp de noapte. Modul Noapte – Night Mode folosește Inteligența Artificială pentru a oferi fotografii uimitoare atunci când sunteți în situații de lumină slabă.

Pentru a rezolva această problemă, gigantul tech coreean a dezvoltat telefonul Samsung Galaxy S21 FE 5G pentru a face față provocării imaginilor pe timp de noapte. Acesta face fotografii incredibile în condiții de lumină scăzută datorită Night Mode, conform Samsung Newsroom. Fotografiile pot varia în funcție de condițiile de fotografiere, subiect, condiții de lumină scăzută, lipsa focalizării sau subiecți în mișcare.

Samsung Galaxy S21 FE 5G cu Night Mode și AI

Cina cu prietenii la restaurant sau întâlnirea cu ei la un club de noapte sunt momente care trebuie imortalizate. Dar iluminarea unor locuri ca acestea nu duce întotdeauna la fotografii bune pentru a fi postate online și arătate tuturor. Dar prin activarea modului de noapte – Night Mode – al Galaxy S21 FE 5G, aceasta nu mai este o problemă. Cu această funcție activată, Samsung Galaxy S21 FE 5G utilizează inteligența artificială (AI) din momentul în care apăsați butonul pentru a fotografia și începe următorul proces în trei pași:

  • În timpul fotografierii, camera va înregistra mai multe imagini ale scenei la diferite niveluri de expunere.
  • După fotografiere, camera începe un proces care combină aceste imagini într-una singură, îmbunătățind luminozitatea fotografiei.
  • În cele din urmă, inteligența artificială (AI) începe post-procesarea imaginii, reducând zgomotul și îmbunătățind detaliile. Acest lucru are ca rezultat imagini și fotografii extrem de clare.

Stephen Hawking, Bill Gates și Elon Musk, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la AI. Există posibilitatea ca Inteligența Artificială să evolueze până la punctul în care oamenii nu o mai pot controla. Stephen Hawking a spus că „acest lucru ar putea însemna sfârșitul rasei umane„.

Secretul pentru atingerea acestui nivel de claritate și detaliu constă în procesarea și restaurarea multi-strat de către Inteligența artificială. În acest proces, Galaxy S21 FE 5G selectează inteligent cea mai clară imagine dintre toate celelalte capturate și o folosește ca referință.

Apoi AI aliniază și înregistrează restul imaginilor înainte de a livra fotografia finală. Aceasta va fi imagine bine luminată, bogată în detalii, cu zgomot redus și un echilibru de ton și lumină între subiectul fotografiat și fundal. Acum, datorită Night Mode al lui S21 FE 5G, momentele tale speciale pot fi imortalizate, chiar dacă iluminarea ambientală nu pare adecvată sau primitoare pentru fotografii.