Standard & Poor’s – Problemele cu Note 7 nu influențează ratingul Samsung

1178

Agenția de rating Standard & Poor’s, (Standard & Poor’s este o companie americană de rating, una dintre cele mai importante trei agenții de rating din lume, alături de Moody’s și Fitch Ratings; Standard & Poor’s și Moody’s au 80% cotă de piață) a declarat că retragerea globală de pe piață și oprirea producției la Galaxy Note 7, nu va afecta ratingurile sale pentru Samsung Electronics.

Standard & Poor’s este considerat unul dintre cei mai importanți furnizori de indici de piață din lume și una dintre cele mai bune surse pentru ratinguri de credit independente.

Standard & Poor’s furnizează informații privind piețele financiare de zeci de ani, astfel că decizia sa de a menține intact ratingul companiei Sud-Coreene este de bun augur pentru performanțele acesteia pe piețele financiare.

De asemenea, agenția a declarat că „impactul financiar al lui Galaxy Note 7 va fi limitat din cauza performanțelor firmei Samsung, în semiconductori de memorie, electronice și panouri publicitare, compania fiind lider de piață la aceste produse de larg consum „.

Standard & Poor’s nu prezice unele „eroziuni” de imagine ale brandului Samsung. Gigantul high-tech din Coreea de Sud este liderul mondial în domeniul telefoanelor mobile. Calitatea, fiabilitatea și caracteristicile telefoanelor produse de compania sud-coreeană au dus pe Samsung în această poziție.

VIASamMobile