Note 9, primul smartphone Samsung cu cititor de amprente sub ecran

2427

Samsung Galaxy Note 9 ar trebui să fie primul smartphone Samsung care să beneficieze de un cititor de amprentă sub ecran. Galaxy S9 nu va include o astfel de caracteristică, el va fi aproape identic cu Galaxy S8, cu senzorul de amprentă situat pe spate, deși într-o poziție mai bună.

Cititorul de amprente sub ecran ar trebui să fie prezent în Samsung Galaxy Note 9 a cărei lansare este programată pentru partea a doua a anului. Senzorul ar putea fi găsit pe mai multe modele de ultimă generație din 2018 și se pare că Vivo este cel care care va beneficia mai întâi de această caracteristică.

Sursa chineză care a distribuit aceste informații nu este necunoscută și se află deja la originea mai multor scurgeri legate de Samsung, multe dintre ele postate pe rețeaua socială Weibo din China, ca de exemplu despre senzorul foto a lui Samsung Galaxy S9. Acesta din urmă va fi prezentat la MWC din Barcelona la 26 februarie 2018, cu o programare la vânzare la jumătatea lunii martie.

Samsung a lucrat pe o astfel de tehnologie de ceva timp, un senzor de amprentă sub ecran, însă informațiile spun că producătorul sud-coreean se străduiește să-l integreze în mod eficient în smartphone-urile sale. Samsung Galaxy S8, Galaxy Note 8 și viitorul smartphone Samsung Galaxy S9 nu au putut oferi această caracteristică, care ar trebui să ajungă în cele din urmă în a doua jumătate a anului 2018 cu Galaxy Note 9. Aceasta înseamnă că proprietarii Galaxy Note 9 vor putea să deblocheze telefoanele și să autentifice plățile prin plasarea degetului pe ecran.

De asemenea, este timpul ca Samsung să reacționeze, deoarece producătorul chinez Vivo va prezenta la CES 2018 primul smartphone cu cititor de amprentă sub ecran. Producătorul chinez a colaborat cu Synaptics pentru a aduce tehnologia pe telefonul său. Vivo utilizează noul senzor de amprente ClearID FS9500 al firmei Synaptics pe telefonul său.

Vivo este o companie chineză înființată în 2009 în Dongguan, Guangdong, China. Proiectează, dezvoltă și produce smartphone-uri, accesorii smartphone, software și servicii online. Vivo utilizează chips-uri Hi-Fi în smartphone-urile sale. Software-ul dezvoltat de companie include un sistem de operare bazat pe Android numit Funtouch OS.

Rămâne de văzut dacă această caracteristică mult așteptată va fi atât de practică sau nu. Încă nu știm performanța senzorului Synaptics, dar a fost criticat deja de mai mulți specialiști pentru timpul prea lung de reacție la citirea amprentei.

Revenind la Galaxy Note 9 acesta va păstra S Pen-ul dar cu un upgrade major la caracteristici, deși designul său probabil va rămâne același. Samsung probabil va aduce pe Note 9 camere foto duble, chiar dacă Note 8 are una dintre cele mai bune camere de smartphone din lume.

Zvonurile mai sugerează că Note 9 va veni cu cel puțin 6 GB RAM și 128 GB de stocare internă împreună cu un slot pentru microSD. Rămân mufa de 3,5 mm pentru căști și portul USB de tip C. Samsung a dezvoltat recent o nouă tehnologie pentru baterii „graphene ball„, care permite să crească capacitatea bateriei cu 45% fără a mări dimensiunea sa. Așteptăm și acest tip de baterie.

Vom vedea câte din aceste zvonuri se vor adeveri, mai avem destul timp până la IFA Berlin 2018 când presupunem că vom da fața cu Galaxy Note 9.