Note 9 pe Geekbench cu procesorul Exynos 9810 la bord

1204

Phablet-ul Samsung Galaxy Note 9 a fost observat de câteva ori pe site-ul de referință Geekbench. Telefonul cu numărul de model SM-N960U a fost primul model care a apărut online, este versiunea cu procesorul Qualcomm Snapdragon 845 destinată utilizatorilor din Statelor Unite. Telefonul cu numărul de model SM-N960N destinat pentru Coreea de Sud, a urmat câteva săptămâni mai târziu și a fost pentru prima dată când am văzut dispozitivul testat cu procesorul Exynos 9810.

Galaxy Note 9, cu numărul de model SM-N960F, care va fi un phablet vândut liber de rețea, a apărut și el pe site-ul etalon de referință Geekbench. Telefonul în cauză este considerat a fi varianta internațională a Galaxy Note 9, atât datorită numărului său de model, cât și faptului că a fost listat cu propriul procesor Exynos 9810 de la Samsung. Același procesor este disponibil și pentru modelele internaționale ale lui Galaxy S9 și Galaxy S9+, în timp ce modelele vândute în Statele Unite, Canada, Mexic și China sunt echipate cu Qualcomm Snapdragon 845 și oferă o viață mai bună a bateriei dar o performanță grafică mai slabă. Același lucru ar trebui să fie valabil și pentru Note 9 dar, diferențele dintre cele două procesoare nu sunt foarte sesizabile în utilizarea zilnică.

Numărul de model SM-N960N de pe viitorul Galaxy Note 9, cu procesorul Exynos 9810 la bord, a obținut un scor single-core de 2737 puncte și multi-core de 9064. Numărul de model SM-N960F, pentru telefoanele libere de rețea dar cu același procesor Exynos a înregistrat un scor single-core de 3716 puncte și în multi-core 8984 puncte. De remarcat că, deși performanța multi-core a fost similară cu ceea ce a obținut Samsung Galaxy S9+, performanța single-core a fost semnificativ mai scăzută, deoarece probabil că Samsung nu a făcut optimizarea software-ului.

Scorurile de pe Geekbench pentru actualul Galaxy Note 9 arată că Samsung a făcut îmbunătățiri în acest sens. Listarea reafirmă, de asemenea, că Note 9 va fi lansat cu sistemul de operare Android 8.1 Oreo și că va avea 6 GB de memorie RAM. În timp ce două modele cu memorie RAM de 8 GB și spațiu de stocare de 256 GB sau 512 GB sunt de asemenea anunțate pentru a fi lansate pe anumite piețe. Cel mai probabil doar în Coreea de Sud și China.

Geekbench este o marcă a Primate Labs Toronto, Ontario, Canada și este un procesor etalon de referință, care separă performanța single-core de multi-core, măsoară volumul de lucru și simulează scenarii reale.

Acestea fiind spuse, rezultatele benchmark-ului nu arată niciodată imaginea completă atunci când vine vorba de performanța reală, așa că este mai bine să așteptați până când aveți dispozitivul în mână înainte de a vă forma o părere despre performanțele pe care le oferă Galaxy Note 9. Scorurile obținute sunt totuși promițătoare.

Samsung a confirmat că va lansa Galaxy Note 9 la un eveniment din New York, pe 9 august. De asemenea, tot atunci compania va dezvălui cât costă acest dispozitiv și când va fi disponibil pentru cumpărare. Telefonul Note 9 va fi ultima ofertă în materie de telefonie mobilă a companiei Samsung pentru anul 2018 și va deschide calea pentru introducerea gama Galaxy S10, așteptată să debuteze în primul trimestru al anului 2019.

SURSĂSamMobile