Galaxy Note 9, posibil fără senzorul de amprentă digitală sub ecran

1582
Da, ați citit bine, este vorba despre Galaxy Note 9 și nu despre Samsung Galaxy S9. Sigur că este prea devreme pentru a fi siguri de ceea ce ne va aduce Galaxy Note 9, dar potrivit unei noi informații din Coreea de Sud, de la The Bell, Note 9 nu va avea un senzor de amprente amplasat sub display. Compania Samsung a fost așteptată să introducă un senzor de amprentă digitală sub ecran cu Galaxy S8, acest lucru nu s-a întâmplat. Mulți așteptau de la compania sud-coreeană să introducă această identificare biometrică anul trecut cu Galaxy Note 8, dar Samsung a renunțat la această idee din cauza provocărilor tehnice. Dacă credem această informație, acum apărută, este inutil să mai tragem speranțe că senzorul de amprentă digitală sub ecran se va afla pe Galaxy Note 9. Citând o sursă din lanțul de aprovizionare al firmei Samsung, publicația The Bell a venit cu știrea că Samsung a dezvăluit furnizorilor săi de componente că senzorul de amprentă digitală pe următorul său phablet va fi plasat pe spate, așa cum este în prezent pe Galaxy Note 8. De asemenea, în această știre apare că Samsung Galaxy Note 9 va intra în producția de masă în luna iunie a acestui an înainte de lansarea sa, preconizată pentru luna august. Phabletul Galaxy Note 8 a fost lansat oficial pe 23 august, astfel încât se poate presupune că succesorul său să fie dezvăluit în același perioadă. Este posibil să fie prezentat, conform mai multor zvonuri, la IFA Berlin 2018. În această informație se mai menționează faptul că Samsung nu a încetat să lucreze la tehnologia senzorilor de amprentă digitală. Se spune că lucrează la tehnologia de recunoaștere a amprentelor cu mai multe companii, precum firma americană Synaptics, pentru a introduce un cititor de amprente încorporat în afișajul propriu-zis. Surse bine informate din industrie nu se așteaptă ca Samsung să fie în măsură să introducă această tehnologie într-un produs comercial înainte de 2019.

Synaptics este o companie americană cu sediul în San Jose, California. Synaptics este membru fondator al Alianței FIDO (Fast ID Online). FIDO urmărește o autentificare mai eficientă și mai simplă și să reducă dependența de parole. Alți membri FIDO includ Google, Microsoft, PayPal, Lenovo, Qualcomm, Samsung, Bank of America, Visa, Discover, American Express și MasterCard.

Încă mai avem destul timp la dispoziție până la prezentarea lui Galaxy Note 9, suntem abia la început, vom auzi mult mai multe zvonuri despre Note 9 în lunile următoare, astfel încât momentan luăm această informație ca un zvon – vine de la The Bell! Dar nu trebuie să uităm că de multe ori din zvonuri se naște realitatea.
SURSĂSamMobile