Notificările mai ușor de gestionat cu Android 15 fără să faci nimic

89
Android 15
Sursă foto: AndroidAuthority

Sistemul de operare Android 15 este deja în program beta. O nouă caracteristică depistată în prima versiune beta a Android 15 arată modul în care sistemul de operare al Google dorește să simplifice gestionarea notificărilor. Nici măcar nu va trebui să configurați nimic pentru asta.

Smartphone-urile noastre Samsung și Android pot fi extrem de practice în utilizarea zilnică. Totuși, uneori pot fi ușor intruzive atunci când continuă să afișeze multiplele notificări trimise de aplicațiile noastre. Acestea sunt esențiale pentru a nu pierde un mesaj sau un e-mail, dar există unele de care ne-am putea lipsi. Începând cu Android 8.0 Oreo, notificările sunt grupate în ceea ce se numesc canale. Le puteți vedea în Setări -> Notificări -> Notificări aplicații, apoi atingând-o pe cea care vă interesează. Vedeți pe I❤️Samsung ce dispozitive Galaxy vor primi Android 15 și One UI 7.0!

Android 15 va face notificările mai ușor de gestionat

Fiecare canal este împărțit în mai multe sub-canale pe care le puteți activa și dezactiva după bunul plac în funcție de notificările pe care doriți să le primiți sau nu. De exemplu, Facebook Messenger are 2 canale principale: Notificări și Indicatori de activitate. În Notificări, găsim Discuții, Apeluri, Povești, Mementouri etc.

Această granularitate este foarte interesantă pentru management fin, cu excepția faptului că poate deveni rapid complexă, în măsura în care, din punct de vedere tehnic, dezvoltatorii pot crea câte doresc cu maximum 5.000. Prin urmare, uneori este dificil să găsești subcanalul pe care vrei să-l dezactivezi. Din fericire, Android 15 are o soluție, potrivit PhonAndroid.

PhonAndroid este un site francez fondat în 2010, un site făcut de profesioniști din domeniu. Este cea mai mare comunitate dedicată știrilor Android și tehnologiei! Publică informații despre tehnologii mobile, telefoane, aplicații, sfaturi, etc.

Implicit, o aplicație activează toate canalele de notificare pe care le are, indiferent dacă sunt utilizate sau nu. Pentru a folosi din nou exemplul Messenger, Memento-urile sunt active chiar dacă nu ați programat niciodată unul singur prin mesagerie. În prima versiune beta a Android 15, Mishaal Rahman a reușit să activeze o caracteristică foarte practică care va ascunde automat canalele neutilizate. În acest fel, vor fi vizibile doar cele care se potrivesc cu notificările pe care le primiți.

Apare un buton Afișare canale neutilizate pentru a le afișa din nou. Această modificare are avantajul de a face gestionarea notificărilor mult mai clară și mai ușoară. Când ajungi pe pagina dedicată, știi că cele pe care le vezi sunt cele pe care le primești cu adevărat. Nu poți greși dezactivând un canal care de fapt nu servește la nimic. Nu există niciun motiv pentru ca funcționalitatea să dispară atunci când Android 15 este lansat ca versiune stabilă.