Intrăm într-o nouă eră de conectare cu Samsung Galaxy S10 5G

1159

În data de 5 aprilie, cel mai proeminent și puternic membru al celei mai noi linii pilot Samsung, Galaxy S10 5G, va intra oficial pe piață. Utilizatorii din Coreea de Sud vor fi primii din lume care vor pune mâinile pe acest smartphone de 5G. O lansare monumentala nu doar pentru Samsung, ci si pentru industria de telefonie mobilă în ansamblul său. Este intrarea într-o nouă eră pentru telefonia mobilă.

Samsung Galaxy S10 5G permite utilizatorilor să trăiască o experiență mobilă cu totul nouă – una care îmbină ultimele inovații în materie de tehnologie, camere uluitoare și performanțe puternice cu suport pentru telecomunicațiile de ultima generație 5G. Samsung va pune puterea conectivității 5G în mâinile consumatorilor, schimbând modul în care percepem telefonia mobilă pentru a ne bucura de lucruri precum AR, VR, video 8K si conținut bazat pe cloud.

Site-ul Samsung Newsroom a vorbit cu Albert Hoseong Kang, de la Samsung Electronics Innovative Product Planning Group. S-a discutat despre Samsung S10 5G și despre rețelele 5G, cu unul dintre cei care a participat activ la dezvoltarea lui Galaxy S10 5G și rețelei Samsung 5G.

Crearea unui viitor mai rapid cu 5G

Galaxy S10 5G deschide ușa pentru ca utilizatorii să poată accesa viteze fără precedent – de până la 20 de ori mai rapide decât 4G. După cum a explicat Kang, vitezele de 5G vor face ca ideea de a ne plictisi la descărcarea videoclipurile să fie ceva din trecut. Se va schimba modul în care creăm conținut și ne bucurăm de programele multimedia preferate. „Vitezele de descărcare și încărcare vor fi reduse dramatic. Asta înseamnă că mai mulți oameni vor viziona și vor filma conținut de înaltă definiție„, a spus Kang.

5G va revoluționa, de asemenea, jocurile de noroc, jocurile sportive și alte distracții. „Atunci când rețelele 5G sunt implementate, viteza de răspuns va fi drastic redusă. Înseamnă că jucătorii vor avea o experiență în timp real cu cele mai multe tipuri de conținut„, a spus Kang. „Timpii de întârziere vor fi practic eliminați în timpul jocurilor sportive. Jocuri cum ar fi cele de tir și cele de curse, limitate de specificațiile tehnice ale dispozitivelor mobile și rețelelor, vor fi la un nivel cu totul nou„.

Samsung Electronics produce aproximativ o cincime din exporturile totale din Coreea de Sud. În ultimul deceniu Samsung a reprezentat aproximativ 15% din produsul intern brut (PIB) al Coreei de Sud. Samsung are o influență puternică asupra dezvoltării economice, politicii, mass-mediei și culturii din Coreea de Sud.

Jocurile bazate pe cloud nu trebuie să fie descărcate pe telefon, nu ocupă spațiu de stocare și nu necesită actualizări individuale. Cu toate acestea, necesită viteze rapide și stabile ale rețelei, ceea ce le face mai dificil de utilizat atunci când sunt conectate la rețelele 4G. Dar cu ajutorul rețelei de 5G, Samsung Galaxy S10 5G va permite utilizatorilor să experimenteze jocuri grafice bazate pe cloud fără probleme.

5G va duce la o mai mare utilizare a serviciilor AR

Lansarea rețelei 5G vor conduce, de asemenea, la o mai mare utilizare a serviciilor AR. Camera 3D pe Galaxy S10 5G funcționează prin măsurarea duratei de timp necesară pentru ca un semnal luminos în infraroșu să ajună la și de la subiecți și folosește aceste date pentru a îmbunătăți serviciile AR. Va genera efecte bokeh la înregistrarea clip-urilor video și va măsura dimensiunea obiectelor – precum și distanța dintre ele – cu ajutorul Quick Measure.

Camera de adâncime de pe Galaxy S10 5G va contribui la obținerea unei varietăți de servicii utile„, a spus Kang. „Toate aceste inovații sunt rezultatul unei analize atente a modului de a oferi mai multă valoare – și noi experiențe multimedia – utilizatorilor de smartphone-uri 5G„.

Samsung Galaxy S10 5G optimizat atât la interior cât și la exterior

Galaxy S10 5G a fost proiectat pentru consumatorii care doresc toate acestea și optimizat pentru a profita din plin de viteza, puterea și conectivitatea incredibilă oferită de rețelele 5G.

Pentru a maximiza imersia utilizatorilor atunci când vizionează conținut video HD de înaltă calitate și alte conținuturi digitale de 5G, Samsung a echipat dispozitivul cu un ecran de 6,7 inch – cel mai mare din seria Galaxy S10. Pentru a permite utilizatorilor să-și petreacă mai mult timp în streaming, jocuri, descărcări și altele, Samsung a încorporat o baterie de 4.500 mAh. Aceasta are și suport pentru încărcare rapidă Super Fast de 25 W.

Configurațiile de stocare au fost optimizate de Samsung. Gigantul tech s-a concentrat asupra utilizabilității, analizând cu atenție modul în care utilizatorii de smartphone-uri își vor folosi dispozitivele în era de 5G. Acest lucru a dus în cele din urmă la decizia de a dota Galaxy S10 5G cu 8 GB de memorie RAM și 256 GB de stocare de bază – cea mai mare stocare de bază din seria Galaxy S10.

Galaxy S10 5G are un aer futurist, după cum a subliniat Kang. Acest lucru se extinde la designul și culoarea dispozitivului. Când a îmbunătățit designul, el a explicat: „Am încercat să creăm impresia că folosirea unui smartphone de 5G este ca și cum ați folosi smartphone-ul viitorului„.

Unele dintre aceste îmbunătățiri includ un cadru lateral de metal mai subțire decât pe celelalte modele Galaxy S10. A rezultat un Galaxy S10 5G mai confortabil și elegant cu o gamă de culori unice. Crown Silver, Majestic Black și Royal Gold sunt aceste culori. Modelul Crown Silver are un tratament colorat prismatic, ceea ce înseamnă că nuanțele culorii se schimbă în funcție de unghiul luminii.

Inovațiile din Galaxy S10 5G au fost determinate de noua rețea 5G

După cum explică Albert Hoseong Kang, dezvoltarea primului smartphone 5G nu a fost ușoară. Astfel de telefoane 5G nu au mai fost dezvoltate până acum, tot procesul de proiectare și fabricație a fost o aventură pe un teritoriu necunoscut.

De prima dată a trebuit să depășim o serie de bariere tehnologice„, a spus Kang. „Ne-am confruntat, de asemenea, cu dificultăți în dezvoltarea de hardware și software„. Pentru a depăși aceste bariere, compania a fost ajutată de istoria sa lungă de dezvoltare a inovațiilor mobile de vârf în industrie.

Deși a fost pentru prima dată când am dezvoltat un dispozitiv de 5G, avem o bogată experiență în dezvoltarea tehnologiilor de telecomunicații„, a spus Kang. „Know-how-ul pe care l-am acumulat de la 2G, de la 3G și 4G ne-a permis să deținem informații prețioase„.

Potrivit lui Kang, obiectivul final al Samsung pentru 5G și pentru Galaxy S10 5G, este „crearea unei lumi în care oricine se poate bucura de 5G” și crearea unui mediu în care serviciile video, AR, VR și ultra-înaltă definiție cu adevărat să înflorească. „Vom continua să oferim noi experiențe care promovează rețelele 5G, colaborând cu partenerii noștri și consolidând conducerea Samsung în acest domeniu„, a spus Kang.

Versiunea Samsung a lui Galaxy S10 5G este doar începutul. În curând, telefonul Samsung 5G va fi lansat pe piețele din întreaga lume pentru a ajuta la lansarea erei 5G.