Nvidia a cumpărat ARM pentru 40 de miliarde de dolari

573
Sursa Foto: via androidpolice.com

ARM Holdings este compania britanică din spatele procesoarelor ARM, care alimentează aproape orice smartphone și tabletă de pe piață. ARM are sediul central în Cambridge, Marea Britanie. În 2016 compania niponă SoftBank a achiziționat ARM cu aproximativ 23,4 miliarde de lire sterline. ARM a rămas totuși ca o companie independentă. Acum a fost cumpărată de compania americană Nvidia.

Acum ARM și-a schimbat din nou proprietarul. După mai multe zile de speculații, este oficial, Nvidia a cumpărat ARM pentru un preț de 40 miliarde de dolari. Au fost necesare aprobări din partea  mai multor autorități de reglementare din Marea Britanie, China, SUA și Uniunea Europeană.

Samsung colaborează cu ARM pentru procesoare grafice

Știrile că gigantul grafic Nvidia era interesat de cumpărarea ARM au apărut inițial în luna iulie. Acum este oficial că specialistul mondial în procesoare grafice a achiziționat ARM pentru 40 de miliarde de dolari. Specificăm că Softbank a păstrat o participație de ~10% la noua entitate.

Într-un comunicat de presă, compania spune că în prezent nu vrea să schimbe modelul de afaceri cu licențe deschise. Compania britanică va rămâne, de asemenea, cu sediul în Cambridge. Acolo noul proprietar dorește să deschidă un centru de cercetare și educație AI pentru a atrage mai mult talente.

Nvidia este o companie multinațională americană cu sediul în Santa Clara, California. A fost fondată în 1993. Proiectează procesoare grafice profesionale și pentru jocuri, precum și cipset-uri pentru PC și auto. Nvidia nu are facilități de producție proprii, este o companie fabless.

Compania Samsung colaborează cu ARM și Nvidia. Compania sud-coreeană colaborează cu ARM pentru nuclee grafice personalizate pentru seria sa de procesoare Exynos. Acestea vor fi probabil prezente în viitoarea serie premium Galaxy S21. Samsung colaborează cu Nvidia pentru furnizarea unităților GPU cu tehnologia de 7 nm.

Compania americană Nvidia este specializată în prezent în AI și plăci grafice pentru jocuri și utilizare profesională. În ultimul timp compania a dezvoltat, de asemenea, mai multe produse bazate pe ARM. Cipurile Tegra bazate pe ARM se află la baza Nintendo Switch, Nvidia Shield și a altor dispozitive, conform Android Police. Achiziția plasează Nvidia în centrul creșterii dominanței ARM, deoarece platforma se extinde acum la desktop-uri, laptopuri și servere.