Object Eraser pe Galaxy S21 vă scapă de lucrurile neplăcute din fotografii

460
Object Eraser de la Galaxy S21 va permite sa scapati de fotobombere neplacute
Sursa Foto: via SamMobile.com

Pe fondul entuziasmului din jurul lansării oficiale a seriei Galaxy S21, multă lume a trecut cu vederea unele noi caracteristici software. Printre acestea ar putea fi și funcția Object Eraser. Este o caracteristică destul de interesantă care va debuta cu noile nave pilot la sfârșitul acestei luni. Va fi disponibilă pe toate cele trei modele din seria Galaxy S21.

Denumită Object Eraser, această caracteristică este un instrument auto-explicativ și extrem de automatizat pentru decuarea imaginilor. Această soluție va fi lansată ca parte a instrumentului Photo Editor disponibil în aplicația Galerie Samsung. Galaxy S21 este prima serie care primește Object Eraser, cea mai recentă caracteristică Samsung.

Object Reaser va ajunge și pe alte smartphone-uri Samsung

Cu Object Eraser, când editați o fotografie în aplicația Samsung Gallery, atingeți butonul Eraser pentru a elimina obiecte din fotografii. După ce atingeți butonul, vi se va cere să atingeți obiectele pe care doriți să le eliminați. Nu știm exact ce fel de obiecte poate elimina Object Eraser din fotografii, conform SamMobile. Puteți atinge mai multe obiecte și, dacă faceți o greșeală, puteți atinge butonul de anulare sau refacere. După ce ați terminat, atingeți butonul „ștergeți” pentru a elimina obiectele. Caracteristica Object Eraser este ajutată de AI (Artificial Intelligence) pentru a face acest lucru.

Compania a pregătit probabil o rețea neuronală pentru a recunoaște obiecte, inclusiv oameni, în imagini și pentru a deduce cum ar trebui să arate imaginea dacă aceste obiecte ar fi eliminate. Nu știm dacă acest lucru rulează pe dispozitiv sau pe cloud. Poate fi unul dintre noutățile aduse de Exynos 2100 sau Snapdragon 888.

Content-Aware Fill a fost concepută pentru elimina mai ușor obiectelor nedorite din fotografiile dvs. Pur și simplu selectați o zonă din fotografie și Photoshop o poate înlocui instantaneu cu noi detalii de imagine din zonele înconjurătoare.

Nu știm dacă în practică caracteristica Object Eraser poate ficomparabilă cu Content-Aware Fill în ceea ce privește produsul final. Dar, existența acestei caracteristici pare să sugereze că Samsung își îmbunătățește în cele din urmă portofoliul de AI pentru consumatori. Putem spune că acesta a fost și este un aspect al dispozitivelor Galaxy moderne care nemulțumește utilizatorii.

Sperăm că aceasta este doar prima dintre numeroasele funcții convenabile alimentate cu AI care vor veni pe smartphone-urile Samsung în viitorul apropiat. Object Eraser urmează să debuteze pe seria Galaxy S21 când aceasta va ajunge la vânzare. Probabil acest serviciu practic se va îndrepta și către unele dintre dispozitivele Samsung mai vechi printr-o actualizare.