OIS poate ajunge pe viitoarele telefoane accesibile Samsung

933
Sursa Foto: via phonearena.com

S-ar putea ca Stabilizarea Optică a Imaginii (OIS) să ajungă pe viitoarele telefoane mid-range ale companiei Samsung. În special pe modelele din seria Samsung Galaxy A din partea superioară a gamei. Cel puțin în prima fază. Până acum gigantul high-tech a pus Optical Image Stabilization doar pe smartphone-urile premium.

Știm cu toții că în ultimele timp, situația de pe piața smartphone-urilor s-a schimbat drastic. Concurența pe piața din gama medie este tot mai acerbă. Chiar și Apple a intrat în această zonă cu iPhone SE 2020 în aprilie, împreună cu o mulțime de producători din China. Acum, conform PhoneArena, Samsung își va intensifica eforturile în gama medie aducând pe aceasta noi caracteristici de la telefoanele high-end.

Posibil ca Samsung Galaxy A72 să fie primul cu OIS

Conform zvonurilor este posibil ca gigantul tehnologic din Coreea de Sud să includă tehnologia OIS în smartphone-ul mid-range încă neanunțat Samsung Galaxy A72. Nu există alte detalii disponibile în prezent pentru Samsung Galaxy A72. Smartphone-ul va avea în mod sigur conectivitate 5G, având în vedere că Galaxy A71 din acest an a fost lansat cu 4G și 5G.

Implementarea stabilizării optice a imaginii în camera principală a telefoanelor din seria mid-range nu echivalează neapărat cu aceeași tehnologie aflată pe telefoanele mai scumpe. Asta pentru că OIS este o familie de metode, mai degrabă decât o singură soluție. Așadar, este posibil ca OIS pe telefoanele din gama medie să nu fie chiar la nivelul smartphone-urilor Samsung de top. Dar este important că va ajunge acolo.

OIS – Optical Image Stabilization. Este un mecanism utilizat într-o cameră foto sau video care stabilizează imaginea înregistrată prin modificarea căii optice către senzor. Nokia a avut prima cameră cu OIS în Lumia 920. HTC 10, lansat în 2016 a avut camere spate și față cu OIS.

Stabilizarea optică a imaginii permite o calitate superioară a fotografiilor și videoclipurilor, deoarece elimină neclaritatea. Modul în care face acest lucru este printr-un senzor, montat pe cameră. Acesta permite obiectivului să se deplaseze în direcția opusă mișcării dispozitivului, eliminând astfel rezultatele neclare din mișcarea telefonului în timpul efectuării fotografiilor. Conform PhoneArena, tehnologia OIS poate ajunge la telefoanele accesibile ale companiei Samsung în 2021.

În plus, este posibil ca alte smartphone-uri Samsung mid-range să poată primi OIS în 2021. De exemplu, poate ajunge Samsung Galaxy A82 și Galaxy A92. Cu toate acestea, s-ar putea să mai treacă destul timp până va ajunge pe acestea, având în vedere că Samsung nu a lansat încă pe Galaxy A81 și A91.