One UI 5.0 beta lansat pe telefoanele din seria Samsung Galaxy S22

314
One UI 5.0 beta lansat pe telefoanele din seria Samsung Galaxy S22
Sursa foto: gsmarena.com

Prima versiune publică a One UI 5.0 beta era așteptată în iulie, dar a existat o mică întârziere. Acum a fost în sfârșit lansată pe seria Galaxy S22 – Galaxy S22, Galaxy S22+ și Samsung Galaxy S22 Ultra – în Germania. Versiunea de firmware are numărul S90xBXXU2ZHV4. Programul beta One UI 5.0 se va extinde zilele următoare și la alte serii emblematice Samsung.

Interfața Samsung One UI 5.0 aduce noile funcții care fac parte din viitorul sistem de operare Android 13, precum și munca proprie Samsung. Experiența utilizatorului va fi îmbunătățită cu animații mai fluide și un centru de notificare reproiectat, potrivit GSMArena. Recunoașterea optică a caracterelor este activată în Galerie, permițându-vă să copiați text din capturi de ecran. În plus, unele sugestii inteligente vor apărea pe baza textului, de exemplu, fotografierea unui număr de telefon sau a unei adrese web vă va permite să suni/vizitați cu o singură atingere.

Seria Galaxy S22 a primit One UI 5.0 beta

Mai mult, interfața One UI 5.0 beta aduce un jurnal cu mai multe modificări care apare înainte de instalare. Jurnalul de modificări menționează lucruri precum un gest pentru a activa multitasking pe ecran divizat; widget-uri stivuibile; opțiuni pentru filtrarea notificărilor din aplicațiile zgomotoase; setări îmbunătățite pentru sunet și vibrații; căutare mai bună în Documentele mele, noi funcții pentru Bixby Routines; emoji-uri noi plus opțiunea de a crea videoclipuri cu două emoji-uri; autocolante noi AR și posibilitatea de a vă crea propriile imagini din imagini și așa mai departe.

Aplicația pentru cameră arată acum o histogramă în modul Pro. Există o nouă bară de zoom care vă permite să măriți cu o singură mână, iar Food Mode este activat pentru teleobiectiv. O caracteristică de filigran vă permite să marcați ora și data pe fiecare fotografie sau alte informații definite de utilizator.

Aplicația Samsung Food Mode vă permite să faceți fotografii care scot în evidență culorile vii ale alimentelor. Food Mode va ajusta automat colorarea mâncărurilor pentru a face felurile tale să pară mai apetisante și mai delicioase.

Samsung DeX a fost, de asemenea, îmbunătățit, în special bara de activități. Există un nou buton de căutare acolo și atingerea datei va afișa un widget de calendar. Notificările de la aplicații vor apărea sub formă de puncte roșii pe bara de activități. Făcând clic dreapta pe o aplicație, aceasta oferă acces rapid la anumite funcții. De asemenea, suportul pentru tastaturi fizice a fost îmbunătățit cu corectarea ortografiei și introducerea emoji.

În cele din urmă, majoritatea aplicațiilor Samsung au fost actualizate. Amintim aici Samsung Internet, Health, Pay, Members, Galaxy Store, SmartThings și altele. Lansarea stabilă a interfeței Samsung One UI 5.0 este așteptată în luna octombrie. Probabil vom auzi mai multe despre noua versiune săptămâna aceasta pe 10 august la evenimentul Galaxy Unpacked.