One UI 6.1 disponibilă pe seria Galaxy S23, Flip/Fold 5 și seria Tab S9

123
Samsung One UI 6
Sursă foto: GalaxyClub

Mult așteptata actualizare Galaxy AI este acum disponibilă pe seria Galaxy S23 – inclusiv pe FE – pe Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Fold 5 și seria Galaxy Tab S9. În plus, upgrade-ul aduce și alte câteva îmbunătățiri care vin cu interfața One UI 6.1. O serie de lucruri despre Samsung Galaxy AI erau cunoscute chiar înainte de lansarea Galaxy S24. Deși caracteristicile și-au făcut debutul pe seria S24, a fost rapid clar că majoritatea dintre ele vor veni și pe Galaxy S23 și modelele emblematice de anul trecut. Acum, după mai bine de o lună și jumătate, a venit momentul.

S23, S23+ și S23 Ultra primesc acum o actualizare de 3,1GB la versiunea de firmware S91*BXXU3CXCF, în timp ce Galaxy S23 FE va primi firmware-ul S711BXXU2CXCF. Iar upgrade-ul are versiunea de firmware F731BXXU1CXCF pe Z Flip 5 și F946BXXU1CXCF pe Galaxy Z Fold 5, potrivit GalaxyClub.

Actualizarea One UI 6.1 este disponibilă pe variantele 5G ale Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ și Galaxy Tab S9 Ultra, care poartă numerele de versiune de firmware X716BXXU2BXC9, X816BXXU2BXC9 și, respectiv, X916BXXU2BXC9. Actualizarea vine într-un pachet software de 3GB.

Actualizarea, pur și simplu, aduce două upgrade-uri majore la telefoane. Este instalată o interfață de utilizare 6.1, cu câteva îmbunătățiri minore la interfața în sine. În acest fel, puteți afișa imagini de fundal pe Always On Display. Există widget-uri de ceas noi pentru ecranul de blocare, navigarea prin gesturi este revizuită, iar animațiile din interfață sunt mai fluide. Dispozitivele nu au primit încă un nou patch de securitate, rămân pe cel din martie.

Desigur, pachetul Galaxy AI este cel care atrage cea mai mare atenție. După actualizarea de astăzi, puteți folosi majoritatea caracteristicilor Galaxy AI pe care le cunoaștem deja de la Galaxy S24. Astfel puteți folosi:

  • Cerc pentru a căuta – Circle to search. Cu această funcție puteți – dacă atingeți puțin mai mult tasta Acasă – să desenați un cerc pe ecran cu degetul. Google caută apoi conținut relevant despre ceea ce se afla în acel cerc pe ecran.
  • Fundaluri generativeGenerative Edit. Puteți genera imagini de fundal ulterior pe baza unui număr de solicitări „preprogramate”, dintre care unele le puteți personaliza.
  • Photo Assist – Asistență pentru fotografii. Când editați fotografii prin Galerie, puteți atinge „pictograma AI” pentru a accesa câteva funcții suplimentare. În acest fel, puteți elimina obiecte dintr-o fotografie chiar mai bine decât înainte. Iar atunci când rotiți o fotografie, Galaxy AI generează automat imagini suplimentare, astfel încât fotografia să nu devină mai mică.
  • Mișcare încetinită instantanee – Instant slow-mo. Când vizionați videoclipuri, dispozitivul dvs. creează automat un videoclip cu încetinitorul fluid de îndată ce puneți degetul pe ecran.
  • Fundal cu mediul foto (Fototapet ambiental foto). Cu această funcție puteți seta propria fotografie ca fundal, la care sunt apoi adăugate animații în funcție de vreme și timp. Trebuie să activați singur această funcție prin Setări -> Funcții avansate -> Labs.

Sursă foto: SamMobile

Pentru toate funcțiile menționate mai sus, nu contează în ce limbă utilizați un Galaxy S23. În cele din urmă, ele nu se bazează pe limbaj. Și asta e frumos, pentru că Galaxy AI nu vorbește toate limbile. Aceasta înseamnă că puteți utiliza următoarele funcții, dar numai în engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă, portugheză, poloneză, chineză, japoneză, hindi, thailandeză, vietnameză și coreeană:

  • Telefon (Asistență la apel): traducere live a conversațiilor telefonice
  • Tastatură (Asistență la scriere): traduceți mesajele și obțineți ajutor pentru a le scrie
  • Interpret (Traducere live): traducere de conversații
  • Samsung Note: (Asistență notificări): luați automat note, rezumați, generați titluri și multe altele
  • Înregistrare voce (Asistență transcriere): transcrie înregistrările vocale în text și le face rezumat
  • Internet (Asistență la navigare): traduceți și rezumați paginile web

Vă rugăm să rețineți că nu toată lumea va putea beneficia de AI în acest moment. Unii vor trebui să mai aștepte câteva zile pentru a primi notificarea și, din păcate, nu se poate prevedea cine și când. Cu aceste tipuri de upgrade-uri extinse, ar trebui să vă amintiți întotdeauna că poate dura ceva timp pentru ca telefonul să proceseze totul și să se reoptimizeze. Acest proces continuă chiar și după ce dispozitivul a fost repornit și îl puteți utiliza din nou. În prima perioadă după upgrade, consumul de energie poate fi mai mare decât de obicei. Acest lucru se normalizează automat după câteva ore sau zile.

Acum puteți descărca upgrade-ul Galaxy AI în Europa, inclusiv în România, pe modelele neblocate în rețelele mobile pentru:

  • Seria Galaxy S23
  • Galaxy S23 FE
  • Galaxy Z Flip 5
  • Galaxy Z Fold 5
  • Seria Galaxy Tab S9

Ca în cazul tuturor celorlalte actualizări, puteți aștepta până când telefoanele afișează automat o notificare. Sau puteți verifica singur disponibilitatea prin Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați. Deoarece Samsung lansează upgrade-ul la atât de multe modele diferite și pe atât de multe piețe diferite simultan, serverele de actualizare sunt destul de încărcate. Soluția este simplă: continuă să încerci și ai răbdare. Mai devreme sau mai târziu se va rezolva.