Parteneriat Samsung cu IBM pentru securitatea dispozitivelor mobile

91
Samsung si IBM security
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung colaborează cu multe dintre marile companii globale de tehnologie, gen Google, AMD, Intel, Qualcomm sau IBM. Acum Samsung cu IBM au început o colaborare pentru a oferi clienților o securitate sporită a dispozitivelor mobile. La Conferința RSA – RSA Conference de la San Francisco ce a avut loc în perioada 6 – 9 mai, 2024, Samsung a anunțat următorul pas în evoluția planului său de a reimagina securitatea dispozitivelor mobile pentru clienții de afaceri în colaborare cu IBM.

Astfel Samsung va oferi o nouă soluție de securitate care va fi disponibilă în cursul acestui an, potrivit PhoneArena. Noua soluție, rezultată din colaborarea Samsung cu IBM, integrează inteligența pe dispozitiv de la platforma de securitate a dispozitivelor mobile Samsung Knox în IBM Security QRadar Suite, o soluție de detectare și răspuns a amenințărilor.

Colaborarea Samsung cu IBM va oferi clienților o securitate mai bună a dispozitivelor mobile, a anunțat compania sud-coreeană zilele trecute. Samsung va oferi clienților care au dispozitive pentru întreprinderi o soluție nouă în cursul acestui an. Aceasta integrează informații pe dispozitiv de la platforma de securitate pentru dispozitivele mobile Samsung Knox în IBM Security QRadar Suite. Aceasta din urmă este o soluție de detectare și protecție a amenințărilor.

Noua integrare de la cele două companii promite să ofere vizibilitate suplimentară printr-o experiență “single pane of glass – un singur panou de sticlă” în dispozitivele mobile ale unei organizații și să accelereze capacitatea analiștilor de securitate de a răspunde prompt amenințărilor.

IBM este acronimul de la International Business Machines. IBM este o companie multinațională americană fondată în 1911. Supercomputerul IBM Deep Blue a intrat în istorie învingând campionul mondial de șah Garry Kasparov în 1997.

În plus, Samsung afirmă că abordarea sa unică va ajuta la păstrarea confidențialității. În același timp, compania promite că va oferi o vizibilitate necesară Centrului de operațiuni de securitate (SOC) pentru informații și management îmbunătățite ale amenințărilor.

Gigantul sud-coreean a anunțat că toate centrele de operațiuni de securitate care utilizează IBM QRadar Suite vor avea acces la informații despre amenințări pe dispozitiv de pe telefoanele și tabletele Samsung Galaxy, precum și vizibilitate centralizată asupra vulnerabilităților. Parteneriatul dintre Samsung și IBM își propune să integreze un furnizor de dispozitive mobile în procesoare. Astfel vor fi îmbunătățite capacitățile organizațiilor de a oferi reducerea proactivă a riscurilor printr-o abordare de securitate mai eficientă. Soluția integrată va fi disponibilă inițial pentru întreprinderile care utilizează IBM QRadar Suite cu Knox Suite (Securizat de Knox) ​​pentru dispozitivele lor mobile Samsung Galaxy până la sfârșitul acestui an