Acasă Stiri Patent Samsung pentru o tabletă pliabilă cu tastatură fizică

Patent Samsung pentru o tabletă pliabilă cu tastatură fizică

Samsung a obținut un nou brevet de invenție pentru o tabletă cu design pliabil, design care este ceva mai neconvențional. Samsung a mai primit un brevet de design pentru un comprimat multiplu în septembrie 2016 și acum a primit al doilea patent pentru o tabletă multiplă. Modelul de design brevetat de Samsung în 2016 ne arată o tastatură fizică pe spatele unuia dintre panourile pliabile. În ultimul brevet Samsung, a continuat și a dezvoltat acea temă.

Samsung avea nevoie de ceva original pentru ca tabletele sale să obțină o victorie semnificativă pe piață. Companiile producătoare de tablete, Samsung în primul rând,  continuă să se lupte pentru a veni cu noutăți, pentru a duce această categorie de dispozitive electronice pe o traiectorie ascendentă.

Săptămâna trecută, Oficiul pentru Brevete și Mărci din Statele Unite (USPTO) a eliberat un brevet pentru o astfel de invenție, chiar dacă descrierea care însoțește acest brevet pare destul de vagă. Imaginile ne arată că Samsung a născocit o tabletă care se îndoaie pe jumătate, un dispozitiv multi-pliant, tableta poate fi făcută cu aproximativ 40% mai mică, având două părți laterale pliate spre interior peste ecran.

Una dintre cele două laturi pliabile ale dispozitivului are o tastatură fizică pe spate, permițând utilizatorilor să utilizeze tableta ca un laptop mai tradițional.

Tableta ca mini computer a apărut inițial în lucrări de ficțiune științifică, toate contribuind la promovarea și difuzarea acestui concep. Isaac Asimov a descris un Calculator Pad în romanul său Foundation (1951), Stanislaw Lem a descris Opton în Return from the Stars (1961). Un dispozitiv similar a descris și Gene Roddenberry în Star Trek în 1966.

Când gadgetul este pliat complet, panoul său de afișare este protejat de laturile acestuia, ceea ce elimină cel puțin parțial necesitatea unui protector de ecran. Partea din spate a părții pliabile a ecranului care nu are o tastatură poate să afișeze notificările folosind un sistem nespecificat, ca un „afișaj rapid” pentru funcții rapide, pentru a oferi utilizatorilor informații simple, cum ar fi un mesaj text primit, un apel primit, o alarmă sau alte notificări.

Așa cum s-a menționat în brevet, partea din spate, după ce dispozitivul este pliat, include o „unitate de detectare” care poate avea cel puțin un senzor de presiune, de proximitate, de accelerație, giroscopic, senzor de gravitație și alți senzori.

Documentația privind brevetul menționează capacități celulare și afirmă că Samsung a imaginat o tabletă care le-ar permite utilizatorilor să efectueze apeluri telefonice, fără a da mai multe explicații în această privință.

Brevetul este încă o confirmare a faptului că Samsung a conceput multe proiecte de electronice de larg consum cu mulți ani în urmă chiar dacă compania nu a comercializat încă multe din produsele brevetate.

Samsung Galaxy X, despre care s-a tot scris pe scară largă, ar putea să ajungă pe piața în anul următor iar oficialii Samsung au confirmă recent că firma lucrează la un smartphone de acest fel.

În timp ce gigantul tehnic sud-coreean a fost de ceva timp considerat că va fi primul producător de telefoane mobile care lansează un astfel de telefon, Huawei se pare că încearcă să se strecoare în față și vizează lansarea unui telefon mobil de acest tip în noiembrie.

Stiri

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...