Samsung Electronics a declarat că mai mult de 2,7 milioane de Galaxy Note 7 au fost returnate.

Cu aproape trei luni în urmă Samsung a decis retragerea lui Galaxy Note 7 de pe piață și ulterior oprirea producției acestui smartphone.

Cei care au deținut aceste aparate au fost notificați în mod repetat pentru a lua parte la programul de restituire sau de schimb.

Samsung a declarat că mai mult de 2,7 milioane de unități ale lui Galaxy Note 7 au fost returnate din cele aproximativ 3,06 milioane de unități vândute la nivel mondial dupa ce smartphone-ul a fost lansat.

Raportul de returnare este mai mare de 90 % în piețele majore cum ar fi America de Nord și Europa, dar raportul este mai mic în curtea proprie a lui Samsung.

În Corea de Sud raportul de returnare este în jurul valorii de 80 %.

Samsung a luat măsuri dure în alte piețe pentru a forța oamenii să returneze Galaxy Note 7.

Se va lansa un nou update pentru dispozitiv în Europa săptămâna viitoare, care va limita încărcarea bateriei până la 30 %.

De asemenea, Samsung va lansa actualizarea finală pentru Galaxy Note 7 în Statele Unite ale Americii începând cu săptămâna viitoare, actualizarea va face telefonul incapabil de încărcare.

Samsung va lua măsuri restrictive și în Coreea de Sud, în cazul în care raportul de returnare nu va crește și pe această piață.