Mai mult de 96% din Galaxy Note 7 au fost returnate la Samsung

1601

Lansat în septembrie 2016, Samsung Galaxy Note 7, este istorie.

La cinci luni după debutul acțiunii de retragere de pe piață din cauza problemelor în utilizare, Samsung a afirmat că peste 96% dintre telefoane au fost retrase de pe piață.

Destul de mulți utilizatori de Galaxy Note 7, au refuzat să returneze smartphone-ul lor în ciuda multitudinii de avertismente din presă și de notificări trimise de firma sud-coreeană.

Peste puțin timp deținătorii de Galaxy Note 7 o să mai poată folosi telefonul doar pe post de prespapier. :)

Rămâne de văzut dacâ procentul de 4% dintre cele rămase momentan pe piață vor fi returnate.

Samsung Electronics va dezvălui în curând chiar în aceast lună detalii despre cauzele autoaprinderii fostului de acum Galaxy Note 7.

Înainte de a emite o actualizare de software, în decembrie, care redus nivelul de încărcare a bateriei, Samsung a primit în jur de 85% din dispozitivele amintite. Se pare că măsurile destul de draconice impuse de Samsung s-au dovedit a fi o decizie de succes, deoarece rata de returnare a urcat la 96%, în săptămânile imediat următoare după această decizie.

Din aceste motive, Departamentul Transporturilor din SUA, a decis să elimine obligația companiilor aeriene de a face notificări specifice înainte de îmbarcare, legate de pericolele de incendii la bord provenind din acest telefon defect.

În octombrie anul trecut, FAA a interzis prezența Note 7, pe orice aeronavă, din cauza unui telefon care a explodat pe un zbor al companiei Southwest Airlines.

Federal Aviation Administration (FAA), din Statele Unite, este o autoritate națională cu competențe de a reglementa toate aspectele aviației civile. Printre acestea se numără construcția și exploatarea aeroporturilor, gestionarea traficului aerian, certificarea personalului și a aeronavelor, precum și protecția navelor americane în timpul lansării și aterizării.

Compania Samsung mai mult ca sigur o să continue seria Note prin lansarea unui succesor a lui Note 7, în a doua jumătate a anului 2017.

Soarta restului de 4% din Note 7, nu este clară. Să sperăm că nu vom auzi despre accidente aleatorii cauzate de acest telefon acum fără stăpân în lunile sau anii următori.