Peste Samsung și Apple, un nou producător este cel mai mare

1574
Uitați de Samsung Electronics și Apple Inc., de acum cel mai mare producător de telefoane din lume are un alt nume. Se numește BBK Electronics! Apple a depășit aparent Samsung pentru titlul de cel mai mare producător de smartphone-uri din lume în trimestrul patru din 2017, vânzând aproximativ 77,3 milioane de iPhone-uri, în comparație cu 74,4 milioane de telefoane vândute de Samsung. În general Samsung a câștigat, per total un profit net de aproximativ 30 de dolari pe telefon, în timp ce Apple face puțin peste 200 $. Dar când vine vorba de topurile cotelor de piață, a fost o luptă acerbă între Samsung și Apple anul trecut, urmată de chinezii de la Huawei. Dar, pentru prima dată după destul de mult timp avem o nouă companie care poate fi numită cel mai mare producător de telefoane din lume și nu este nici Apple, nici Samsung, ci grupul BBK. Conglomeratul chinez vinde mai multe mărci de telefoane, cum ar fi Oppo, Vivo și OnePlus, iar modelele produse de aceste trei firme au vândut mai multe telefoane, luate la un loc, decât Apple sau Samsung în ultimul trimestru, potrivit firmei de cercetare de piață Counterpoint Research. BBK Electronics a fost anul trecut pe cel de-al doilea loc, dar vânzările efectuate în trimestrul patru l-au adus în vârf. Să nu uităm că Anul Nou Chinezesc este în această lună și ne putem imagina ce se va întâmpla cu vânzările telefoanelor comercializate de acest brand, având în vedere febra cumpărăturilor prilejuite de această sărbătoare.

BBK Electronics Corporation este o companie multinațională cu sediul în China specializată în electronică, cum ar fi televizoare, playere MP3, camere digitale și telefoane mobile. Aceasta comercializează smartphone-uri sub mărcile Oppo, OnePlus, și Vivo, precum și playere Blu-ray, căști și amplificatoare pentru căști sub marca Oppo Digital.

În plus, brandurile aflate sub tutela BBK Electronics – Oppo, Vivo și OnePlus, se situează printre primele cinci în ceea ce privește profiturile obținute în urma vânzărilor de telefoane. După cum se poate vedea din fotografia atașată, companiile chineze înregistrează vânzări în creștere semnificativă atât în trimestrul patru din anul trecut, cât și pe tot parcursul anului trecut ceea ce ar explica realizările conglomeratului chinez BBK.
SURSĂPhoneArena