Piesele și materialele pentru Galaxy S23 Ultra costă aproximativ 469$

302
Fabricarea lui Galaxy S23 Ultra costa aproximativ 469 de dolari
Sursa foto: via gsmarena.com

Cu un design superb și cel mai bun hardware aflat pe un telefon, Samsung Galaxy S23 Ultra atrage privirile și cumpărătorii. În plus, cu o cameră grozavă, o baterie de lungă durată și actualizări de software pe termen lung aveți parte de un smartphone complet incredibil. Da, telefonul este scump, dar calitatea și excelența costă. Dar, cât costă de fapt piesele care compun telefonul și fabricarea lui?

Potrivit Counterpoint Research, Samsung cheltuie 469 de dolari pe materiale pentru a produce un Galaxy S23 Ultra. Vă reamintim că telefonul se vinde cu amănuntul începând de la 1.199$ în SUA și de la 1.200 de euro în Europa. Practic, costul listei de materiale folosite de Samsung este cu puțin sub 40% din valoarea de vânzare cu amănuntul a lui Galaxy S23 Ultra.

Costul pieselor pentru Samsung Galaxy S23 Ultra modelul de bază este de doar 469 USD. Acest cost este pentru un telefon cu 8GB de RAM, 256GB de stocare și 5G sub 6 GHz. Costul materialelor pentru Galaxy S22 Ultra nu se cunoaște, dar pentru Galaxy S21 Ultra (cu Snapdragon 888, 128GB, mmWave) era de 533 de dolari. În același timp, costul pieselor pentru Galaxy Note20 Ultra (cu Snapdragon 865+, 128GB, mmWave) era de 550 USD.

Qualcomm și Samsung au partea leului din piesele folosite la Galaxy S23 Ultra

Cele mai scumpe componente sunt Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy și piesele pentru conectivitate celulară. Afișajul și camera consumă o mare parte din buget, dar combinate sunt mai puține decât procesorul și părțile celulare. De fapt, Qualcomm are o cotă puțin mai mare în Galaxy S23 Ultra decât Samsung.

Sursă foto: CounterpointResearch

Samsung furnizează afișajul LTPO, memoria NAND și pachetul de baterii, precum și două dintre cele cinci camere: senzorul HP2 de 200MP și camera selfie de 12MP. Camerele telefoto și periscop de 10MP sunt Sony IMX754, în timp ce camera ultra-wide de 12MP este tot una Sony IMX564.

Murata este o companie japoneză fondată în 1944. Murata are o mare varietate de produse electronice care se regăsesc în telefoane, computere, mașini, electrocasnice. Murata a avut în 2022 un venit net de peste 2,1 miliarde de euro.

Puteți vedea de ce Samsung ține la Exynos atât de mult – un cipset proiectat și fabricat Samsung cu modem Samsung. Graficul de mai sus ar arăta destul de diferit dacă cipul intern ar fi competitiv. Alte companii companii au și ele partea lor de contribuție la Ultra. Acestea au contribuit cu mai puțin de 27% din componentele pentru Galaxy S23 Ultra. Amintim aici Corning, Qorvo, TDK, Goertek, Murata, STM, Sony, NPX și Knowles.

Sursă foto: CounterpointResearch

De exemplu STM realizează modulul laser AF și controlerul panoului tactil, plus diverși senzori (accelerometru, giroscop, barometru). Potrivit GSMArena, Corning a contribuit cu sticla, iar NXP a creat IC-ul de încărcare cu fir.

Rețineți că lista nu include alte costuri precum cercetarea și dezvoltarea, transportul de marketing, garanția și asistența clienților, etc. Este doar o estimare a costului combinat al componentelor telefonului. De asemenea, majoritatea regiunilor primesc versiuni cu 12GB de memorie RAM, unele includ și conectivitate mmWave, deci acele variante vor fi mai scumpe.