Platforma alimentară Samsung Food AI va debuta la IFA Berlin 2023

207
Samsung Food to debut at IFA
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat va lansa o aplicație de platformă alimentară care oferă rețete personalizate și servicii de planificare a dietelor folosind inteligența artificială. Platforma Samsung Food AI va debuta la IFA Berlin 2023 care va avea loc între 1 și 5 septembrie. Noua platformă Samsung Food AI va integra toate serviciile Samsung legate de alimente și va oferi foarte multe rețete din bucătăriile globale. Platforma va integra toate funcțiile și serviciile legate de alimentație pe care Samsung le-a lansat anterior, cum ar fi Smart Recipe a Family Hub.

Folosind aplicația, utilizatorii pot căuta rețete de feluri de mâncare din întreaga lume, pot salva rețetele și își pot face programe de dietă. Samsung a declarat că a pregătit peste 160.000 de rețete în colaborare cu Whisk, potrivit The Korea Herald. Whisk este startup-ul britanic de tehnologie alimentară pe care Samsung la achiziționat în 2019. Numărul de rețete va crește atunci când platforma se va lansa oficial, cu datele acumulate și de la utilizatori.

Samsung Food AI va fi lansat inițial în opt limbi

La fel ca funcția Smart Recipe a Family Hub, Samsung Food poate fi conectată cu aparatele Samsung legate de gătit. De exemplu cu frigiderele Samsung, iar utilizatorii vor putea să-și gestioneze ingredientele alimentare folosind aplicația. Pregătit să-și facă debutul global la IFA Berlin, una dintre cele mai mari târguri de electronice de larg consum și electrocasnice, pe 31 august, Samsung Food va fi lansat în 104 țări în opt limbi, a spus Samsung.

IFA Berlin împlinește în acest an 99 de ani. Prima ediție a avut loc în anul 1924 iar până în 1939 a fost un eveniment anual. Din 1950 până în 2005, expoziția a fost organizată odată la 2 ani. Apoi IFA Berlin a fost organizată din nou anual.

„Samsung a introdus diverse aparate, cum ar fi frigiderele Family Hub și Bespoke Cooker, diferențiind produsele pentru a oferi utilizatorilor experiențe de gătit inteligente, folosind AI și tehnologiile Internet of Things”. A declarat Park Chan-woo, șeful Samsung Home Internet of Things Business. „Ne așteptăm ca Samsung Food să joace rolul de nutriționist personal și să ofere utilizatorilor experiențe alimentare foarte personalizate.”

De exemplu, dacă un utilizator vegan dorește să facă un fel de mâncare străin care conține carne, poate selecta diferite moduri și aplicația și, în funcție de alegere, aplicația ar modifica rețeta pentru a înlocui carnea și alte ingrediente. Mâncărurile pot fi preparate folosind ingrediente mai ușor de găsit în țara utilizatorului, a explicat Park.

În diferite moduri, aplicația poate simplifica o rețetă pentru a reduce timpul de gătire. În același timp, Samsung Food poate face ajustări, astfel încât utilizatorul să poată face un fel de mâncare folosind doar ingredientele la îndemână. Se așteapăt că aplicația Samsung să fie folosită de cel puțin un milion de utilizatori până la sfârșitul acestui an.

Piața tehnologiilor alimentare va atinge ~360 miliarde USD în 2025

În acest an, noua platformă va oferi și servicii conectate cu Samsung Health. În acest fel utilizatorii pot folosi informațiile legate de sănătate, cum ar fi compoziția corporală și aportul de calorii, salvate din aplicația de sănătate pentru a oferi planuri optime de dietă.

De anul viitor, Samsung va adopta și tehnologia Vision AI. Aceasta va permite aplicației să analizeze alimentele dntr-o fotografie și să furnizeze informațiile nutriționale și rețeta. Noua platformă va avea și o funcție de comunitate online. Aici utilizatorii își pot împărtăși propriile rețete și experiențe legate de mâncare și gătit.

Sursă foto: Google

Introducerea de către Samsung a aplicației alimentare vine pe fondul interesului crescând pentru gătit pe tot globul. Potrivit datelor publicate recent de Korea Rural Economic Institute, dimensiunea pieței globale de tehnologie alimentară este de așteptat să ajungă la 360 de miliarde de dolari până în 2025. Este clar că Samsung nu vrea să rămână pe dinafară.