În curând vă puteți porni mașina cu un smartphone Samsung

1158

Car Connectivity Consortium (CCC), Consorțiul pentru conectivitatea mașinii vrea să vă porniți autoturismul utilizând un smartphone. Samsung este printre membrii CCC de unde mai fac parte Apple și LG Electronics. Car Connectivity Consortium a introdus noi standarde pentru o cheie digitală. Folosind un telefon compatibil NFC, utilizatorii vor putea să-și blocheze / deblocheze ușile mașinii și să pornească motorul mașinilor.

Smartphone-ul va fi în curând cheia casei, a mașinii dvs., a biroului, pe lângă faptul că este biletul dvs. și poarta de acces la lumea digitală. Un smartphone Samsung poate fi o astfel de cheie. Pentru a realiza acest viitor care este aproape inevitabil, mai mulți giganți high-tech și industria de automobile au format Car Connectivity Consortium. Acesta a lansat primul standard pentru a permite producătorilor de automobile și celor de smartphone-uri să aibă chei auto digitale.

Versiunea Release 1.0 a specificațiilor Digital Key a fost lansată și este disponibilă tuturor companiilor membre CCC. Această primă soluție standardizată permite șoferilor să descarce cheia digitală pe dispozitivele lor inteligente și să le folosească pentru orice vehicul. Utilizarea NFC păstrează procesul securizat datorită domeniului scurt al semnalului. În plus, CCC promite că va asigura cel mai înalt nivel de securitate de ultimă oră, pentru a preveni accesul neautorizat la vehicule.

Având în vedere interesul foarte mare din partea producătorilor de automobile și smartphone-uri, precum și a ecosistemului furnizor, CCC a început să lucreze la specificația Digital Key Release 2.0. Această specificație este în curs de dezvoltare, în colaborare cu companiile membre ale CCC, printre care Samsung, Apple, Audi, BMW, General Motors, HYUNDAI, LG Electronics, Panasonic și Volkswagen și membrii de bază, printre care ALPS ELECTRIC, Continental Automotive GmbH, DENSO, Gemalto, NXP, și Qualcomm Incorporated.

Specificațiile Release 2.0 ar trebui să fie lansate în primul trimestru al anului 2019. Această versiune va permite diferitelor dispozitive și vehicule inteligente să lucreze între ele și va oferi, de asemenea, o soluție scalabilă pentru a reduce costul dezvoltării sistemului pentru companiile implicate.

CCC este dedicată colaborării între industrii în dezvoltarea de standarde și soluții la nivel mondial pentru conectivitate între smartphone-uri și vehicule. Membrii CCC reprezintă mai mult de 70% din piața mondială a automobilelor și peste 60% din piața mondială a smartphone-urilor.

Audi utilizează deja tehnologia Digital Key pentru unele dintre modelele actuale, iar Volkswagen spune că serviciul Digital Key va fi oferit în curând clienților săi. În ceea ce privește numele care ne interesează, printre membrii CCC sunt Apple, LG și Samsung. Qualcomm este listat ca un membru de bază.

SURSĂPhoneArena