Posibil ca Samsung să producă anul viitor cip-ul A13 al Apple

1580

Cel mai recent procesor Apple, pe care Samsung la construit, a fost cip-ul Apple A9, care a debutat în septembrie 2015, alături de gama iPhone 6s. De atunci, gigantul sud-coreean a pierdut contractele de fabricație în favoarea companiei taiwaneze TSMC, care are în prezent în producție procesorul Apple A12. Cu toate acestea, potrivit companiei DigiTimes, Samsung speră să schimbe această situație anul viitor.

În prezent, pentru producția procesorului pentru anul 2018 al companiei Apple, TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) folosește tehnologia de fabricație de 7 nanometri și, începând cu al treilea trimestru al acestui an, se spune că firma taiwaneză pregătește introducerea tehnologiei de fabricație extreme-ultraviolet (EUV).

Cu toate acestea, datorită unor probleme tehnice planurile pentru trecerea la procesul de fabricație cu o tehnologie de 5 nanometri este posibil să nu înceapă până în a doua jumătate a anului 2019 sau la începutul anului 2020. În ceea ce privește procesul de 3nm, este programat pentru producția de volum mare doar la sfârșitul anului 2020.

Pe de altă parte compania Samsung are pusă la punct tehnologia de fabricație cu EUV și este pregătită să integreze pe deplin acest proces în producția de cip-uri de 7 nanometri. Surse din domeniu au remarcat faptul că Samsung a depășit, de asemenea, TSMC în lansarea producției oficiale a procesului de fabricație cu tehnologia EUV de 7nm+, stabilit pentru a doua jumătate a anului 2018, sperând astfel că va atrage Apple anul viitor, încercând totodată să obțină comenzi de la compania americană.

TSMC, cunoscută și sub denumirea de Taiwan Semiconductor, este cea mai mare companie de semiconductori din lume. A fost fondată în 1987 și are aproape 50.000 de angajați. Are unități de producție în China, SUA, și Singapore și are birouri în China, Europa, India, Japonia, America de Nord și Coreea de Sud.

Nu numai acest lucru, se spune că Samsung lucrează la o versiune îmbunătățită a tehnologiei de ambalare InFO (fan-out integrat), utilizată în prezent de rivalul său TSMC. Samsung este de așteptat să utilizeze inițial acest proces de fabricație pentru propriile smartphone-uri de ultimă generație cum ar fi Galaxy S10. Gigantul coreean de tehnologie speră, de asemenea, să atragă comenzi de la firme precum Qualcomm, Apple, Nvidia si ASIC.

Deși este puțin probabil ca Apple să facă din Samsung singurul furnizor al cip-ului său A13 anul viitor, capacitatea crescută de fabricație a companiei sud-coreene se poate dovedi a fi un factor decisiv pentru Apple, pentru a alege compania Samsung ca furnizor. La urma urmei, prin faptul că are mai mulți producători, gigantul producător de iPhone ar putea reduce costurile, garantând un anumit procent din numărul de livrări dacă companiile sunt de acord să scadă prețurile.

SURSĂPhoneArena