Acasă Stiri Precizia sistemului GPS ar putea crește din 2018 până la 30 cm

Precizia sistemului GPS ar putea crește din 2018 până la 30 cm

Sistemul de localizare GPS de pe un smartphone are o acuratețe de până la 5 metri, această precizie de localizare va crește până la 30 cm., începând cu anul 2018.

Telefoanele inteligente au revoluționat călătoriile, drumul și orice altă activitate care necesită găsirea unei locații, datorită sistemelor GPS integrate. Astăzi cu aplicații precum Google Maps, pierderea într-un oraș sau când suntem în orice fel de deplasare este o raritate.

Smartphone-le de azi, datorită sistemelor de poziționare globală percum GPS (Global Positioning System), Glonass (GLObal’naia NAvigaționnaia Sputnikovaia Sistema) sau în viitor, GALILEO, fac practic imposibilă rătăcirea unei pesoane și ajută foarte mult la găsirea unei locații căutate într-un loc necunoscut.

GALILEO este un sistem european de navigație prin satelit, aflat în curs de realizare, denumit după astronomul italian Galileo Galilei. Va fi funcțional din 2020. GALILEO va avea 30 de sateliți. Sateliții au primit nume de copii din Europa care au câștigat un concurs organizat de Comisia Europeană. Satelitul GSAT-218 se numește Irina, după o fetiță din România.

Începând cu anul 2018, un nou cip smartphone GPS este setat pentru a face aceste sisteme chiar mai bune, precizia de localizare ajungând la doar 30 de centimetri. În prezent precizia este de aproximativ 5 metri.

Majoritatea telefoanelor de ultimă generație de la Samsung, amintim aici doar cele mai reprezentative, Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy Note 8 sau Galaxy S7 și Galaxy S6 dispun de ambele sisteme de poziționare globală, GPS și GLONASS.

La conferința ION GNSS+ de la Portland, compania Broadcom Limited a anunțat săptămâna trecută noul cip – cunoscut sub numele de BCM47755 – și a spus că a fost deja inclus în proiectele pentru unele smartphone-uri viitoare.

Broadcom Limited spune că cip-ul este în faza de testare acum și se așteaptă să apară în unele smartphone-uri ce vor fi lansate în 2018. Dacă va fi gata la timp, nu este exclus să vedem acest cip pe Samsung Galaxy S9.

Această știre a fost furnizată de IEEE Spectrum, o revistă a Institutului de Inginerie Electrică și Electronică din Statele Unite, care a remarcat că cip-ul va fi și mai eficient din punct de vedere energetic, consumând „jumătate din puterea generației actuale de cip-uri existente pe piață„. Funcționalitatea GPS va fi mărită putând detecta o țintă chiar și „în canioanele de beton ale orașelor„.

Acest lucru se poate realiza datorită utilizării de către acest cip a unor tipuri de semnale care determină locul în care se află un subiect pe o durata de timp necesară pentru a ajunge semnalul de la un receptor la un satelit.

Stiri

Tot ce știm despre seria Galaxy S21: specificații, design, posibilă lansare

Seria Galaxy S există de peste un deceniu și, din acel moment, a devenit una dintre cele mai bine vândute linii de...

Samsung „schițează” viitorul telefoanelor pliabile-multiple și rulabile

Samsung își dezvoltă tehnologia ecranului OLED flexibil de ani de zile. Compania a fost una dintre primele din lume care a lansat...

Ce este tehnologia UWB aflată pe Note 20 Ultra și Galaxy Z Fold 2?

UWB sau Ultra-Wide Band, este primul pas pentru ca smartphone-ul să înlocuiască în siguranță cheile casei și ale mașinii. Modelul Samsung Galaxy...

Samsung Galaxy Buds Beyond certificate de NRRA, lansare iminentă

Aproape sigur Galaxy Buds Beyond, viitoarele căști TWS Samsung, vor avea o baterie mare 472 mAh. Căștile wireless au fost zilele trecute...

Barele de sunet Samsung pot fi controlate vocal cu Alice de la Yandex

Samsung Electronics extinde numărul de dispozitive care acceptă funcții de control vocal pe baza asistentului inteligent Alice. Acum, proprietarii liniei de bare...

Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul României

Ziua de 30 noiembrie este marcată ca una din cele mai importante sărbători românești. Este ziua în care îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul...

NEON va fi disponibil pe smartphone-urile Galaxy de luna viitoare

La CES 2020 Las Vegas, Samsung a anunțat NEON, un produs pe care compania îl numește un om artificial. O descriere de...