Precomenzile pentru Galaxy S9 similare cu cele pentru Galaxy S8

1191
Precomenzile pentru modelele Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ în Coreea de Sud sunt aproximativ la același nivel cu cele pentru Samsung Galaxy S8 și S8+. Informația vine de la agenția de presă Yonhap News din Corea de Sud care citează surse din industria telefoniei mobile.

În România Samsung Galaxy S9 este deja listat la precomandă, de:

Cele două smartphone-uri pilot lansate de Samsung anul trecut, Galaxy S8 și Galaxy S8+ au acumulat aproximativ 550.000 de precomenzi numai în Coreea de Sud în 48 de ore de la lansarea precomenzilor. Pentru noua serie Galaxy S9 și S9+ precomenzile sunt la același nivel dar ușor sub acest număr, fără a fi înaintată nici o cifră pentru aceste precomenzi. Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ au depășit toate recordurile privind precomenzile anterioare față de orice alt telefon produs de firma sud-coreeană. Conform surselor din domeniu, precomenzile pentru noua serie Galaxy S9 nu se așteaptă să depășească pe cele ale seriei S8. Samsung nu a lansat nicio cifră oficială privind performanțele comerciale, până în acest moment pentru gama Galaxy S9. Acesta putând fi un semnal că noile sale modele nu sunt la fel de tentante pentru cumpărători la fel ca telefoanele Galaxy S8 din urmă cu un an. Unii observatori din industria de telefonie mobilă au speculat la un moment dat că fiasco-ul lui Galaxy Note 7 a amplificat succesul gamei Galaxy S8, deoarece a lăsat mulți fani Samsung fără un nou dispozitiv emblematic la sfârșitul anului 2016. Aceștea au fost nevoiți să aștepte următoarea ofertă high-end a companiei Samsung și atunci când aceasta a sosit, cu cele două Galaxy S8, a fost luată pur și simplu cu asalt. Trebuie să remarcăm aici că Galaxy S8 este un telefon extraordinar și este considerat cel mai bun telefon al anului 2017. Consumatorii și utilizatorii din întreaga lume devin din ce în ce mai conservatori, vânzările globale de smartphone-uri au scăzut pentru prima dată în al patrulea trimestru al lui 2017, potrivit majorității firmelor de analiză de piață din acest domeniu. În ultimul timp oamenii sunt mai puțin înclinați să-și actualizeze smartphone-urile o dată pe an așa că acest lucru se va răsfrânge asupra producătorilor de telefoane mobile. Samsung are în vedere chiar reînnoirea gama Galaxy S8, cel puțin așa a sugerat recent șeful Samsung Mobile, DJ Koh.

Cel mai bine vândut telefon de la Samsung a fost Samsung E1100 cu o durată a bateriei de aproximativ 13 zile. Acest model a fost lansat în 2009 și a fost vândut în peste 150 milioane de exemplare la nivel global. Samsung Galaxy S4 lansat în 2013 a fost vândut în peste 80 milioane de exemplare.

Samsung a declarat că se așteaptă ca Galaxy S9 și Galaxy S9+ să depășească pe Galaxy S8 și S8+. Acestea se estimează că au fost vândute în aproximativ 37 milioane de unități în primele unsprezece luni de când acestea sunt disponibile pe piață, conform mai multor firme de studiu de piață. Chiar dacă noile telefoane nu reușesc să atingă acest obiectiv, acestea sunt considerate cele mai renumite dispozitive non-iPhone ale anului. Galaxy S9 și Galaxy S9+ sunt disponibile în prezent pentru precomenzi și vor fi lansate la nivel global pe 16 martie.
SURSĂAndroidHeadlines