Acasă Stiri Cât costă de fapt Samsung Galaxy S8 (costurile reale de producție)

Cât costă de fapt Samsung Galaxy S8 (costurile reale de producție)

Unde merge diferența de bani?

Costurile de producție pentru Samsung Galaxy S8 au fost analizate de către IHS Markit. Potrivit calculelor lor, telefonul cel mai scump de la Samsung Electronics, de la apariția smartphone-urilor sale pe piață, costă exact 307,50$.

Se spune că un lucru merită cât ce este dispus să plătească cineva. Un smartphone este totuși un lucru destul de scump pentru mulți dintre noi, mai ales unul emblematic. Deseori, costul este de 1/3 din prețul de vânzare cu amănuntul al acestor unități, sau chiar mai puțin.

Atunci unde merge diferența de bani?

Crearea unui smartphone nu este doar o simplă operație de asamblare a componentelor. „Tone” de bani se investesc în cercetare și dezvoltare, distribuție, marketing și multe alte aspecte.

Dacă materialele ar fi fost singurele lucruri care intră în formarea prețului de vânzare al acestor telefoane, ar putea fi un punct de plecare pentru o discuție.

Dar realitatea este alta.

Din punct de vedere fizic, există numeroase alte costuri care trebuie luate în considerare. Proiectarea, fabricarea, transportul, distribuția – toate aceste lucruri trebuie plătite.

Adăugați la acestea, alte costuri generale – angajații, marketing, spații de birouri, poate și cana gratuită pentru angajatul lunii… toate costă bani care se contabilizează în prețul unui smartphone. Unele firme folosesc profitul obținut pentru a construi telefoane mai bune și mai performante pentru ziua de mâine, alții….

Când descoperim prețurile reale ale componentelor de pe smartphone-urile noastre, prima reacție este să facem un pas înapoi și ne simțim lezați și înșelați.

Samsung Electronics investește foarte mulți bani pentru proiectarea și lansarea noilor terminale de top, iar prețul de comercializare al lui Samsung Galaxy S8 se învârte în jurul sumei de 800€.

Compania IHS Markit a făcut într-adevăr, calculul componentelor pentru a determina prețul „real“ a lui Galaxy S8. Surpriză: este 307,50$!

 IHS Markit Ltd. – (Information Handling Services) este o companie cu sediul în Londra, UK, înfințată în 1959, furnizează informații și analize întreprinderilor și guvernelor în domenii precum industria aerospațială, apărare, comerț și securitate. Are peste 5.000 de analiști, oameni de știință, experți financiari și specialiști din industrie. Are 50.000 de clienți în 140 de țări. 

Atunci de ce telefonul este vândut cu 800€ ?

Amintiți-vă de cele scrise mai sus! Nu uitați că alte cheltuieli aplicabile acestuia pot justifica prețul. Cu toate acestea, este foarte interesant de analizat, pentru că este pur și simplu este cel mai mare preț plătit vreodată de Samsung pentru a produce un smartphone.

Pentru comparație, este cu 36,29$ mai mult decât pentru Samsung Galaxy S7 Edge.

Dar cum justifică creșterea prețurilor producătorul sud-coreean? IHS Markit spune că este foarte simplu: cursa pentru inovare, pentru nou, tehnologia de ultimă generație justifică această creștere.

Acum totul pare mai normal. Display-ul Infinity fără frontiere a acestor Galaxy S8, este cea mai scumpă piesă, costă 85$. Urmează flash-ul de memorie DRAM și NAND la 41,50$. Senzorii de imagine față și spate, ai telefonului ajung la un preț de 20,50$. Altfel spus, prețul nu crește chiar pentru nimic.

Sigur ne dorim un smartphone cât mai accesibil, dar, tehnologia de ultimă generație care o purtăm cu mândrie în buzunar costă.

Stiri

Galaxy S22 cu Exynos mai bun decât modelul cu Snapdragon pe Geekbench

Viitorul model Galaxy S22, varianta de bază, a apărut pe Geekbench cu un procesor Qualcomm Snapdragon 895. Săptămâna trecută și modelul Samsung...

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...