Prețul lui Samsung Galaxy Note 8 crește și din cauza concurenței

1296

Prețul phablet-ului firmei Samsung Electronics, Galaxy Note 8, se așteaptă să fie mai mare de 1 milion de won (892 dolari) în Corea de Sud, pentru prima dată pentru un telefon produs de Samsung.

Analiștii au prezis că prețurile smartphone-urilor premium vor continua să crească, deoarece producătorii de telefoane mobile adaugă pentru a fi mai competitivi, tehnologii avansate în caietul de sarcini pentru dispozitivele lor, iar industria telefoniei mobile intră din această cauză într-un super ciclu.

Șeful Mobile Samsung Koh Dong-jin a revenit recent asupra estimările sale anterioare, spunând că „Prețul lui Galaxy Note 8 va depăși după toate probabilitățile 1 milion de won în Corea de Sud, deși suntem în discuții finale cu operatorii de telecomunicații locali în legătură cu detaliile de stabilire a prețurilor„, declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă ținute la IFA Berlin 2017.

El a spus luna trecută în timpul evenimentului de prezentarea a telefonului Note 8 din New York că „nu dorește să vadă prețul lui Note 8 pe primul loc„.

Cu câteva zile înainte ca precomenzile să înceapă în Corea de Sud au apărut speculații că prețul lui Galaxy Note 8 va depăși bariera de 1 milion de won.

Note 8 are o cameră dublă adoptată recent și specificații similare cu Samsung Galaxy S8, smartphone ce a fost lansat în prima jumătate a anului, care costă 935.000 de won. Predecesorul lui Note 8, Samsung Galaxy Note 7 a avut un preț la lansarea în Corea de Sud de 988.900 won.

În Statele Unite unde precomenzile au început pe 24 august, la o zi după prezentarea telefonului, prețurile lui Note 8 au fost deja stabilite, pornind de la 950 USD pentru operatorul AT & T și 960 USD la Sprint.

Potrivit unui sondaj realizat de SamMobile, o comunitate on-line pentru fanii produselor Samsung, 77% din 1.809 de persoane chestionate au declarat că nu sunt mulțumiți de prețul lui Note 8, deoarece „este prea mare„, este un preț mincinos! și 9% au spus că nu se pot pronunța pe moment asupra prețului phablet-ului.

Apple este aproape de a lansa iPhone 8, un rival al lui Galaxy Note 8, prețul prognozat pentru acesta este undeva în jur de 1.000 de dolari prin adoptarea de noi caracteristici, cum ar fi un senzor de realitate augmentată și cameră duală. Prețul predecesorului său iPhone 7 a început de la 650 USD.

Conform analizelor și statisticilor oferite de IHS Markit, tendința creșterii prețurilor pentru modelele de smartphones premium va fi la latitudinea factorilor de decizie ai principalilor jucători din industria telefoniei mobile. Aceștea vor continua să facă diferența între produsele lor prin introducerea de noi tehnologii la categoria superioară a telefoanelor mobile, tehnologii binevenite, dar care costă!

IHS Markit Ltd.Information Handling Services, fondată în 1959, este o companie de analiză a pieței cu sediul în Londra, Marea Britanie. IHS Markit furnizează informații și analize pentru a sprijini procesul de luare a deciziilor al întreprinderilor și guvernelor în domenii precum industria aerospațială, apărare și securitate, auto, energie, telecomunicații și tehnologie.

Producătorii de smartphone-uri își asumă un risc, deoarece încă nu au confirmat dacă există suficientă elasticitate a prețurilor pe piață pentru aceste modele smartphone premium. Dacă nu există, consumatorii fie vor alege modele mai ieftine de smartphone, fie vor opri achizițiile de noi smartphone-uri” a declarat Wayne Lam, analist principal al dispozitivelor și rețelelor mobile pentru IHS Markit.

SURSĂKoreaHerald