Primele lucruri de făcut după ce cumpărați un ceas din seria Galaxy Watch 6

522
Samsung Galaxy Watch 6
Sursa foto: via androidcentral.com

Știm deja aproape totul despre seria Galaxy Watch 6, sau cel puțin credem că știm. Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic sunt două ceasuri complexe cu destule noutăți ca afișaj, procesor, baterie sau hardware față de seria Galaxy Watch 5. Noile ceasuri inteligente au sosit și cu unele funcții noi Wear OS, dar nu prea multe față de modelele precedente.

Cu toate acestea, pentru noii posesori de ceasuri din seria Galaxy Watch 6 care nu au petrecut mult timp cu Wear OS sau interfața One UI Watch, a ști de unde să înceapă și trebuie să facă la scoaterea unui ceas din cutie, poate fi intimidant. Vi se recomandă câteva aplicații în timpul procesului de configurare, sunteți ghidat prin apăsările de bază ale butoanelor și comenzile rapide… și apoi sunteți pe cont propriu.

Mai jos, via AndroidCentral, aveți mai multe sfaturile și trucuri pentru seria Galaxy Watch 6 ce vă vor ajuta să vă începeți călătoria cu Wear OS cu stil. De la fețe de ceas la Water Locking, vom trece prin setările esențiale pe care ar trebui să le cunoști. Sau aproape toate. Mai mult, sunt mai jos și o grămadă trucuri ascunse pentru posesorii de Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic.

Link-urile de pe I❤️Samsung vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Reglați timpul de oprire a ecranului și schimbați comenzile rapide ale butoanelor

Reglați timpul de oprire a ecranului. Pentru a economisi bateria, Galaxy Watch 6 va dezactiva afișajul în 15 secunde de inactivitate. După 5 secunde, vă va trimite înapoi la ecranul principal. O scurtă perioadă de neatenție va însemna să vă reintroduceți codul PIN și apoi să glisați înapoi la orice aplicație sau meniu la care ați fost înainte.

Deschide Setări -> Afișare. Aici, puteți activa luminozitatea adaptivă sau Always On Display dacă doriți. Puteți chiar să schimbați tipul fontului, dimensiunea dacă aveți deficiențe de vedere.

Deși aceste opțiuni sunt importante, prima ta mișcare ar trebui să fie să schimbi timpul de expirare a ecranului la un minut și să afișezi ultima setare a aplicației la două minute sau o oră. Acest lucru vă asigură că un moment de neatenție nu vă va trimite înapoi pentru a începe și vă scutește de a fi nevoit să vă răsuciți în mod constant încheietura mâinii sau să atingeți ecranul.

Schimbați comenzile rapide ale butoanelor. Acest lucru este o modalitate excelentă de a accesa rapid aplicațiile preferate, inclusiv Asistentul Google. Mergeți la Setări -> Funcții avansate -> Personalizare butoane. Atingerea de două ori a butonului Acasă deschide în mod implicit ultima aplicație. Dar, o puteți schimba cu orice aplicație instalată pe care o deschideți cel mai frecvent. Apăsați lung pentru a deschide Bixby, dar puteți schimba acest lucru în Asistent Google sau în meniul Oprire, dacă preferați.

Sursă foto: AndroidCentral

În cele din urmă, atingerea butonului Înapoi vă duce la ultimul ecran pe care ați fost. Dacă preferați să schimbați acest lucru în Afișați aplicațiile recente, puteți face acest lucru. Nu puteți programa un buton Înapoi apăsând de două ori, iar apăsat butonul Înapoi aduce Samsung Wallet și nu poate fi schimbat la o nouă comandă rapidă.

Activați urmărirea sănătății pe seria Galaxy Watch 6

În mod implicit, toți senzorii de sănătate din seria Galaxy Watch 6 nu fac foarte multe. Va trebui să îi activați manual. Trebuie să îi activezi singur – inclusiv un instrument pe care îl puteți utiliza numai dacă dețineți un smartphone Galaxy.

Mai întâi, deschideți aplicația Samsung Health pe ceas. O găsiți derulând la aplicații, unde veți vedea o pictogramă cu o femeie care alergă. Derulați în jos și atingeți Setări. Aici, ar trebui să ajustați ritmul cardiac pentru a măsura continuu, nu numai manual. Chiar dacă consumă durata de viață a bateriei, merită să fie activat. De asemenea, puteți ajusta setările de alertă de ritm cardiac, pentru a afla când este foarte mare sau prea mic. De asemenea, puteți măsura continuu nivelurile de stres dacă doriți să fiți notificat că variația ritmului cardiac arată prea mult stres în timpul zilei.

De asemenea, activați și Oxigenul din sânge în timpul somnului, Detectarea sforăiului și Temperatura pielii în timpul somnului. Ultimele trei vor folosi mai multă baterie în timpul detectării somnului, dar nu vă vor lăsa fără baterie. Puteți reîncărca oricând ceasul la acel nivel în mai puțin de o jumătate de oră.

Dacă doriți ca ceasul să vă monitorizeze datele de ritm cardiac, va trebui să descărcați aplicația Samsung Health Monitor din Galaxy Store – de aceea aveți nevoie de un telefon Galaxy – și să aprobați diverse permisiuni înainte de a putea verifica pasiv problemele AFib.

Ca un punct final, cu excepția cazului în care ați folosit Samsung Health până acum, probabil că aveți datele de sănătate și fitness stocate cu o altă aplicație. Puteți beneficia de ele de acolo.

Renunțați la Bixby pentru Google Assistant

Sigur că aici este o chestie de preferință, dar vă arătăm cum puteți face acest lucru. Având în vedere că Samsung și Google au avut nevoie de luni de zile pentru ca Asistentul Google să funcționeze pe ceasurile Galaxy – și multe ceasuri Wear OS încă nu pot suporta Asistentul Google. În aplicația Galaxy Watch 6 Play Store, căutați Google Assistant și atingeți Actualizare. Așteptați să se instaleze pe ceas, apoi atingeți Deschidere -> Începeți, moment în care vă va trimite la telefonul Android conectat.

Sursă foto: Androidcentral

Puteți apoi să atingeți De acord dacă doriți ca ceasul să asculte mereu o comandă „Hey Google” ori de câte ori este activ. Acest lucru consumă multă baterie de ceas și necesită totuși Voice Match.

Alternativa este să vă configurați ceasul astfel încât să puteți accesa Asistentul ținând apăsat butonul din dreapta sus. Galaxy Watch 6 îl apelează implicit pe Bixby cu această comandă rapidă, chiar dacă îl setați pe Asistentul Google ca asistent principal. Deschideți aplicația Setări din aplicații, apoi alegeți Funcții avansate -> Personalizați butoanele -> Apăsați lung pentru a comuta la Asistentul Google.

Reordonați aplicațiile pe Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic

Pentru a vă scuti de o mulțime de mișcare inutilă a cadrului rotativ sau de glisare în jos, puneți aplicațiile preferate în față și în centru și adăugați comenzi rapide. În acest fel nu mai este nevoie să deschideți întotdeauna aplicația pentru a afla informații.

După ce ați terminat de instalat cele mai bune aplicații Wear OS, accesați aplicația Galaxy Wearable de pe telefon și atingeți Aplicații -> Reordonați aplicațiile. Apoi, puteți trage toate aplicațiile în ordinea dvs. preferată, mutând aplicațiile implicite mai puțin utile în partea de jos. Apoi apasă pe Salvare și ești gata.

Puteți, din punct de vedere tehnic, să trageți și să plasați aplicații pe ceasul dvs., dar acest lucru durează mult mai mult pe ecranul mai mic în comparație cu ecranul unui telefon. Aplicațiile pot fi, de asemenea, puse în foldere, în cazul în care doriți să aruncați unele mai inutile, astfel încât acestea să ocupe mai puțin spațiu în sertarul de aplicații.

Apoi, glisați degetul de-a lungul cadrului capacitiv (sau întoarceți cadrul fizic al Galaxy Watch 6 Classic) până când ajungeți la opțiunea Adăugați plăci. Veți vedea fiecare Tile disponibil pentru întreaga bibliotecă de aplicații și puteți atinge oricare dintre ele pentru a le adăuga la colecția dvs.

După ce ați terminat de adăugat aplicații, reveniți la aplicația Galaxy Wearable. Apoi selectați Aplicații și le puteți atinge și trage cu ușurință în ordinea preferată, punând cele mai utile în față. Puteți face acest lucru și pe ceasul în sine, dar este mai lent și mai puțin precis.

Adăugați fișiere muzicale și începeți transmisia în flux

Dacă nu vă place să purtați telefonul cu dvs. în timpul antrenamentelor sau dacă doriți doar să aveți acces ușor la listele de redare în orice moment, poate doriți să salvați fișierele muzicale pe un ceas din seria Galaxy Watch 6.

În aplicația Galaxy Wearable, atingeți Setări ceas -> Gestionați conținut -> Adăugați piese. Presupunând că aveți fișiere muzicale salvate pe telefon, veți putea selecta o melodie, o listă de redare sau un album, apoi atingeți Adăugați pentru a viziona pentru a le face să apară în aplicația Muzică a ceasului. Este o aplicație albastră cu o notă muzicală albă ca pictogramă.

Sursa foto: Androidcentral

Dacă nu aveți copii ale fișierelor muzicale și doriți pur și simplu să utilizați serviciul de abonament muzical la alegere, veți găsi aplicații Wear OS pentru Spotify, YouTube Music, Amazon Music, iHeart Radio, Deezer și alte aplicații care vă permit să descărcați melodii pentru ascultare offline.

În mod implicit, Galaxy Watch 6 utilizează 9–10 GB spațiu de stocare pentru fișierele și aplicațiile de sistem pre-descărcate. Asta lasă doar aproximativ 6 GB pentru toate datele stocate în plus, inclusiv muzica. Așadar, poate fi necesar să fiți selectiv cu privire la listele de redare pe care le salvați.

Activați Samsung Smart Lock și blocarea apei pe seria Galaxy Watch 6

Activați Samsung Smart Lock. Funcția Smart Lock vă permite să vă păstrați telefonul Galaxy deblocat atunci când detectează că este în mișcare, când se află în locații geografice de încredere sau când detectează un dispozitiv de încredere precum Galaxy Watch 6 în apropiere.

Pe telefonul Samsung, deschideți Setări și selectați Ecran de blocare -> Blocare inteligentă. Introduceți codul PIN sau modelul telefonului dvs. Puteți apoi să atingeți Dispozitive de încredere și să adăugați orice dispozitiv portabil conectat și salvat prin Bluetooth. Odată ce Galaxy Watch 6 este un dispozitiv de încredere, telefonul va rămâne deblocat până la 4 ore, atâta timp cât ceasul rămâne în apropiere.

Nu știm dacă este foarte bine să faceți acest lucru, deoarece ar putea duce la posibile probleme de securitate. Dar, este alegerea voastră. Totuși, este cu siguranță convenabil ca un Galaxy Watch 6 să servească drept dovadă că ești tu. În acest fel nu mai trebuie să introduci în mod constant codurile de acces o perioadă.

Activați blocarea apei înainte de înot sau duș. Galaxy Watch 6 are certificare IP68, dar asta nu înseamnă că poți naviga prin meniuri sub apă sau cu un ecran umed. În timpul înotului, ți-ar putea înregistra mișcările brațului ca mișcări de „ridicare până la trezire”; iar niște apă ar putea ajunge în ceas.

Accesați Setări -> Funcții avansate -> Blocare apă și activați! În acel moment, nu veți putea folosi afișajul până când țineți apăsat butonul Acasă timp de două secunde. După aceea, ceasul va începe un mod Eject în care folosește difuzoarele încorporate pentru a elimina apa prinsă în interiorul ceasului. Doar apăsați din nou butonul Acasă când credeți că ați eliminat cu succes toată apa.

Zone de ritm cardiac pe Galaxy Watch 6

Una dintre puținele funcții noi de pe seria Galaxy Watch 6 este zone de ritm cardiac personalizate personalized heart rate zones, care se bazează pe ritmul cardiac maxim. Puteți obține o autonomie estimată după un antrenament de alergare susținut de GPS de 10 minute, dar pentru rezultate precise, ar trebui să faceți un test de stres adecvat.

Sursa foto: Androidcentral

Ghidul Runner’s World oferă îndrumări simple. Încălziți-vă pentru un km sau două pe o pistă, apoi alergați încă un km puțin mai lent decât ritmul normal. Apoi alergați în ritm susținut 400 de metri și, în final, mai sprintați încă o tură în ritm maxim. Acest lucru vă va ajuta fără îndoială să atingeți ritmul cardiac maxim al corpului, asigurându-vă că alergările viitoare au zone de ritm cardiac complet precise.

Așadar, pur și simplu deschideți Samsung Health, începeți o alergare pe pistă și treceți la treabă. Înainte de a începe activitatea, faceți clic pe Setări și comutați Pornirea antrenamentului de la Numărătoare inversă la Manual. În caz contrar, activitatea începe de obicei înainte ca semnalul GPS să fie preluat, oferindu-vă citiri inexacte.

Puteți să ajustați ecranele de antrenament pentru a afișa diferite date pe încheietura mâinii în timpul unei alergări. De asemenea, puteți activa o țintă și să vă oferiți obiective specifice de durată, calorii, distanță sau interval de atingere.

Sigur că nu am putut atinge chiar totul în acest ghid pentru începători în folosirea unui Galaxy Watch 6. Un sfat ar fi să petreceți cel puțin o oră în fiecare meniu din Setări pentru a vă familiariza cu opțiunile disponibile. Vei fi surprins de câte funcții de bază trebuie să fie activate manual. Samsung lasă astfel utilizatorul să-și personalizeze după bunul plac pe Galaxy Watch 6 sau Galaxy Watch 6 Classic.