Primele specificații ale lui Galaxy Note 9 apărute pe Geekbench

1017

Primele date despre Samsung Galaxy Note 9 au apărut online pe procesorul de referință Geekbench. Este primul indiciu din multele informații care cu siguranță vor mai apărea despre viitorul phablet Samsung. Un smartphone cu numărul de model SM-N960U a apărut pe Geekbench unde și-a dezvăluit câteva dintre specificații. Dispozitivul rulează cu sistemul de operare Android 8.1.0 Oreo.

După cum sugerează litera U din terminația numărului de model, aceasta este varianta lui Galaxy Note 9 pentru Statele Unite, variantă care mai mult ca sigur va fi la bord cu un procesor Qualcomm. Datele din testarea comparativă de la Geekbench arată că Galaxy Note 9 va fi propulsat de procesorul Qualcomm Snapdragon 845, așa cum se așteapta, deoarece același procesor oferă putere și pentru Galaxy S9 și Galaxy S9+. Se poate spune cu certitudine că variantele internaționale ale acestui dispozitiv vor fi alimentate de procesorul Samsung Exynos 9810, modelul existent tot pe recentele Galaxy S9.

Testul de referință dezvăluie posibilitatea ca Samsung Galaxy Note 9 să fie livrat cu 6 GB de memorie RAM, ceea ce nu va fi deloc surprinzător, dat fiind faptul că Samsung a pus o cantitate similară de memorie RAM pe Galaxy S9+.

După cum am menționat anterior Samsung Galaxy Note 9 a fost văzut cu Android 8.1.0 Oreo. Era de așteptat să vină cu această variantă de Oreo, iar acum cu această informație șansele sunt tot mai mari.

Ca scurt istoric ne amintim că, în timp ce Samsung Galaxy S8 a venit cu Android 7.0 Nougat anul trecut, Galaxy Note 8 câteva luni mai târziu a fost lansat cu Android 7.1 Nougat.

Ce este clar, dispozitivului nu-i va lipsi celebrul de acum S-Pen, probabil cu noi îmbunătățiri și aproape sigur o cameră dublă la spate. Posibil ca Samsung să mai vină și cu alte surprize dar până atunci moara zvonurilor va măcina în continuare.

Recent, am aflat că Samsung a început dezvoltarea firmware-ului pentru Galaxy Note 9 și că testează firmware-ul la nivel global. Au existat informații contradictorii despre senzorul de amprentă al acestui receptor. În timp ce știrile anterioare au susținut că Samsung va continua cu un senzor de amprente la spate, tot mai multe zvonuri recente susțin că există încă speranță pentru un senzor de amprentă în afișaj. Dacă acest lucru se dovedește a fi adevărat, Galaxy Note 9 ar fi primul smartphone Samsung care va avea un senzor optic de amprente integrat în ecran.

Firmware este un program speciale, de mici dimensiuni, care asigură comanda și controlul unor aparate și dispozitive inteligente cum ar fi: camere foto digitale, calculatoare, CD-playere, telefoane mobile, etc. Firmware-ul are o memorie mică și este specializat exclusiv pentru aparatul în care este înglobat.

Nu există informații din surse sigure despre lansarea noului phablet Galaxy Note 9. Ne putem aștepta ca Samsung să meargă pe același scenariu și să nu prezinte noul phablet înainte de august 2018, cu o punere pe piață după două trei săptămâni.

VIASamMobile
SURSĂGalaxyClub