Primul ecran tactil OLED pentru laptopuri în producție la Samsung Display

246
Samsung Display lucreaza primul ecran tactil OLED de dimensiuni mari
Sursa foto: via displaydaily.com

Samsung Display a anunțat că produce deja primul ecran tactil OLED cu tehnologie OCTA (On-Cell Touch AMOLED). Este astfel de ecran din lume de dimensiuni mari. În acest fel Samsung a reușit să extindă această tehnologie OLED de la smartphone-uri la ecrane OLED pentru laptopuri.

Samsung Display a dezvoltat OCTA, primul OLED tactil din lume, pentru smartphone-uri încă din 2010. Este o tehnologie care încorporează senzorul tactil în interiorul ecranului în loc să atașeze o peliculă de folie TSP (Touch Screen Panel) pentru a recunoaște acțiunea tactilă de pe suprafața ecranului. Noul ecran este mult mai prietenos cu mediul, deoarece nu are nevoie de folie de plastic suplimentara pentru citirea atingerii. Mai mult, grosimea și greutatea panoului sunt reduse cu o structură simplificată, potrivit DisplayDaily.

Acest ecran tactil OLED va fi pe Galaxy Book 3 Ultra

Samsung Display a explicat că filmul tactil reprezintă, în general, 6-11% din grosimea totală a ecranului. Deci, cu cât ecranul este mai subțire, cu atât este mai bună extinderea designului și portabilitatea produsului. De asemenea, compania s-a concentrat pe dezvoltarea tehnologiei OCTA de dimensiuni mari, deoarece a crescut foarte mult în ultimul timp cererea de laptopuri cu ecrane OLED și funcții touchscreen.

„Nivelul de dificultate al tehnologiei tactile integrate crește foarte mult pe măsură ce suprafața de afișare crește. Acest lucru duce la creșterea numărului de senzori tactili necesari”. A declarat Hojung Lee, șeful echipei de planificare a produselor pentru divizia de afișare la Samsung Display. „Am reușit să obținem senzația naturală și reacția la atingere pentru afișaje mai mari dezvoltând noi materiale și tehnologii.”

Un ecran 3K are rezoluția 2880 x 1620 pixeli. Rezoluția unei imagini indică cantitatea de detalii care poate fi observată în ea. Cu cât o rezoluție este mai mare cu atât un ecran afișează mai multe detalii și imaginea este mai clară.

Noul ecran tactil OLED OTCA produs de Samsung Display va fi disponibil pentru prima data pe laptopul Samsung Galaxy Book 3 Ultra. Acesta va beneficia de un design nou și o portabilitate ridicată. Ecranul are un raport de 16:10, rată de reîmprospătare de 120Hz și rezoluție 3K.

Samsung Galaxy Book 3 Ultra, un laptop de lux, va fi lansat alături de alte patru modele Galaxy Book. Acestea sunt: Samsung Galaxy Book 3, Galaxy Book 3 360, Galaxy Book 3 Pro și Samsung Galaxy Book 3 Pro 360. Lansarea va avea loc alături de seria Galaxy S23 pe 1 februarie la San Francisco, Statele Unite.