Procesorul lui Galaxy S8 este cu 20% mai rapid decât predecesorul său

1897

Qualcomm a confirmat în urmă cu două luni că noul Snapdragon 835 va fi fabricat pe tehnologia procesului FinFET 10nm Samsung. Acest procesor Samsung va fi utilizat cel mai probabil pentru versiunea americana a lui  Samsung Galaxy S8.

Qualcomm a anunțat procesorul Snapdragon 835 la sfârșitul anului trecut și acum a dezvăluit câteva detalii despre acest nou procesor.

Conform detaliilor confirmate de Qualcomm, știm acum că procesorul Galaxy S8 va fi cu 20% mai rapid și mai eficient decât predecesorul său Snapdragon 820 care a alimentat Galaxy S7.

Snapdragon 835 se bazează pe o configurație de octa-core în loc de configurare quad-core Qualcomm utilizat pentru Snapdragon 820.

CPU are patru nuclee de performanță care funcționează până la 2,45 GHz și patru nuclee care funcționează până la 1.9 GHz. Noul procesor Adreno 540 grafic promite performanțe îmbunătățite cu 25% si suport HDR.

Noul procesor Qualcomm dispune de modem Snapdragon X 16 LTE cu suport pentru Cat. 16 LTE și Cat. 13 LTE. Este compatibil pentru 2 × 2 aac MU-MIMO și 802.11ad multi-gigabit Wi-Fi, Bluetooth 5.0, suport pentru captură video 4K Ultra HD și încărcare rapidă Quick Charge 4, care spune compania Qualcomm, oferă cinci ore de utilizare de la doar cinci minute de încărcare . Snapdragon 835 este pe deplin compatibil cu USB tip C.

Samsung Galaxy S8 cel mai probabil va fi primul dispozitiv care va fi alimentat de Qualcomm Snapdragon 835.

Câștigurile de performanță și eficiența energetică îmbunătățită vor fi cu siguranță apreciate, la fel ca toate celelalte progrese făcute de Qualcomm.

VIASamMobile