Acasă Stiri Procesorul lui Galaxy S9 Exynos 9810 prezentat oficial de Samsung

Procesorul lui Galaxy S9 Exynos 9810 prezentat oficial de Samsung

Samsung a lansat Exynos 9810, procesorul care va echipa noile modele Galaxy S9 și S9+. Exynos 9810 este fabricat utilizând ultima tehnologie FinFET de 10nm. Acest cip de nouă generație este destinat să înlocuiască procesorul Exyos 8895 aflat actualmente pe Galaxy Note 8 și să se ridice la nivelul lui Snapdragon 845 de la Qualcomm.

Pe piața americană, Samsung Galaxy S9 va fi echipat cu un procesor Snapdragon 845 proiectat de Qualcomm. În Europa, vom găsi pe Galaxy S9 procesorul Exynos 9810, fabricat de Samsung.

Samsung a dezvăluit deja unele dintre performanțele și caracteristicile noului său procesor Exynos în noiembrie 2017. Atunci în semn de recunoaștere a inovației în domeniul, Samsung Exynos 9810 fost selectat și onorat cu CES Innovation Awards 2018 și va fi prezentat la acest eveniment, care are loc între 9 -12 ianuarie 2018 în Las Vegas, SUA.

Acum, conform News.samsung, compania sud-coreeană a dezvăluit totul despre Exynos 9810. Potrivit Samsung procesorul echipat cu noi nuclee de a treia generație și un GPU îmbunătățit este cu 40% mai eficient decât Exynos 8895 aflat pe Galaxy S8 și Galaxy Note 8. Exynos Seria 9 este în prezent în producție de masă. Are 2,9 GHz, un modem de 6CA LTE și va beneficia de caracteristici îmbunătățite de multitasking și inteligență artificială. Conform Samsung, Exynos 9810 este dotat cu inteligență artificială care îi permite să învețe și să evolueze singur.

Această inovație vă va permite să găsiți și să sortați mai ușor fișierele din smartphone, cum ar fi fotografiile. Practic, procesorul va ajunge să te cunoască și să reacționeze diferit în timp. Cu această inteligență artificială, se așteaptă, ca Galaxy S9 să recunoască obiectele pe care le fotografiați.

Recunoașterea facială. Multe zvonuri spun că Galaxy S9 va fi echipat cu un scaner de iris îmbunătățit. Caracteristicile lui Exynos 9810 merg în această direcție. Potrivit Samsung, procesorul va fi echipat cu o funcție de scanare 3D și va putea să stocheze o mulțime de date biometrice. Datele, cum ar fi fața, irisul sau amprentele digitale, vor fi stocate într-o unitate dedicată, în afară, pentru o securitate suplimentară!

În ceea ce privește fotografiile și înregistrarea video, noul Exynos 9810 va reduce zgomotul și neclaritatea fotografiilor, optimizând stabilizarea și permite înregistrarea și redarea video de până la 120 fps. Există, de asemenea, o nouă unitate de post-procesare a imaginilor.

Exynos provine din cuvintele grecești exypnos (inteligență) și prasinos (verde), inteligență verde. În 2010, Samsung a lansat primul Exynos – S5PC110 (acum Exynos 3 Single) cu telefonul său mobil Samsung Galaxy S.

Exynos 9810 introduce caracteristici sofisticate pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor cu învățare profundă pe bază de rețele neuronale și securitate mai puternică. Această tehnologie de ultimă oră permite procesorului să detecteze sau să analizeze cu precizie imaginile. Prin utilizarea atât a hardware-ului cât și a software-ului, sistemul hibrid de detecție a feței permite o citire mai realistă a feței, rezultând o siguranță mai mare atunci când un smartphone este deblocat prin recunoaștere facială.

Exynos 9810 este în prezent în producție în masă și este așteptat să echipeze cele două Galaxy S9, care urmează să fie prezentate în perioada următoare. Pentru moment, acesta este cel mai performant procesor de pe piață.

În cazul în care promisiunile de performanță se dovedesc a fi corecte, în momentul în care cipul ajunge în produse reale, telefoanele Samsung ar putea fi cele mai rapide din întreg ecosistemul Android.

Stiri

Concept Samsung Galaxy S22 Ultra: va fi un smartphone de excepție

În ultimele săptămâni am aflat multe despre noile modele din seria Galaxy S22 care vor fi anunțate la începutul anului 2022. Am...

Pagina de asistență pentru Samsung Galaxy S21 FE este iarăși activă!

Galaxy S21 FE, prietenos cu bugetul, dar cu specificații premium, încă nu ne dă pace. Este unul dintre telefoanele Samsung despre care...

Tastatura Samsung va veni cu integrare nativă Grammarly

Samsung și Grammarly au anunțat de două zile un parteneriat pentru a integra sugestiile de scriere Grammarly direct în tastatura Samsung pe...

Samsung Galaxy M33 5G: primele informații despre viitorul smartphone

Samsung lansează permanent noi telefoane din toate gamele sale. Dacă știm aproximativ mersul lansărilor pentru seria Galaxy S, nu suntem foarte siguri...

Galaxy A7 (2018) primește actualizarea de securitate din octombrie 2021

Samsung a lansat actualizarea de securitate din octombrie 2021 pe unul dintre smartphone-urile sale medii mai vechi. Actualizarea de securitate este acum...

Noile Samsung Galaxy Book cu cipuri Intel din a 11-a generație și 5G

Samsung a anunțat trei noi completări la seria sa Galaxy Book: Galaxy Book, Galaxy Book Odyssey și Galaxy Book Pro 360 5G....

Android 12 aduce pictograme care se colorează cu imaginea de fundal

În prezent, nu puteți instala oficial actualizarea Android 12 pe niciun telefon Samsung. Din fericire, programul beta pentru seria Galaxy S21 este...