Acasă Stiri Procesorul lui Galaxy S9 Exynos 9810 prezentat oficial de Samsung

Procesorul lui Galaxy S9 Exynos 9810 prezentat oficial de Samsung

Samsung a lansat Exynos 9810, procesorul care va echipa noile modele Galaxy S9 și S9+. Exynos 9810 este fabricat utilizând ultima tehnologie FinFET de 10nm. Acest cip de nouă generație este destinat să înlocuiască procesorul Exyos 8895 aflat actualmente pe Galaxy Note 8 și să se ridice la nivelul lui Snapdragon 845 de la Qualcomm.

Pe piața americană, Samsung Galaxy S9 va fi echipat cu un procesor Snapdragon 845 proiectat de Qualcomm. În Europa, vom găsi pe Galaxy S9 procesorul Exynos 9810, fabricat de Samsung.

Samsung a dezvăluit deja unele dintre performanțele și caracteristicile noului său procesor Exynos în noiembrie 2017. Atunci în semn de recunoaștere a inovației în domeniul, Samsung Exynos 9810 fost selectat și onorat cu CES Innovation Awards 2018 și va fi prezentat la acest eveniment, care are loc între 9 -12 ianuarie 2018 în Las Vegas, SUA.

Acum, conform News.samsung, compania sud-coreeană a dezvăluit totul despre Exynos 9810. Potrivit Samsung procesorul echipat cu noi nuclee de a treia generație și un GPU îmbunătățit este cu 40% mai eficient decât Exynos 8895 aflat pe Galaxy S8 și Galaxy Note 8. Exynos Seria 9 este în prezent în producție de masă. Are 2,9 GHz, un modem de 6CA LTE și va beneficia de caracteristici îmbunătățite de multitasking și inteligență artificială. Conform Samsung, Exynos 9810 este dotat cu inteligență artificială care îi permite să învețe și să evolueze singur.

Această inovație vă va permite să găsiți și să sortați mai ușor fișierele din smartphone, cum ar fi fotografiile. Practic, procesorul va ajunge să te cunoască și să reacționeze diferit în timp. Cu această inteligență artificială, se așteaptă, ca Galaxy S9 să recunoască obiectele pe care le fotografiați.

Recunoașterea facială. Multe zvonuri spun că Galaxy S9 va fi echipat cu un scaner de iris îmbunătățit. Caracteristicile lui Exynos 9810 merg în această direcție. Potrivit Samsung, procesorul va fi echipat cu o funcție de scanare 3D și va putea să stocheze o mulțime de date biometrice. Datele, cum ar fi fața, irisul sau amprentele digitale, vor fi stocate într-o unitate dedicată, în afară, pentru o securitate suplimentară!

În ceea ce privește fotografiile și înregistrarea video, noul Exynos 9810 va reduce zgomotul și neclaritatea fotografiilor, optimizând stabilizarea și permite înregistrarea și redarea video de până la 120 fps. Există, de asemenea, o nouă unitate de post-procesare a imaginilor.

Exynos provine din cuvintele grecești exypnos (inteligență) și prasinos (verde), inteligență verde. În 2010, Samsung a lansat primul Exynos – S5PC110 (acum Exynos 3 Single) cu telefonul său mobil Samsung Galaxy S.

Exynos 9810 introduce caracteristici sofisticate pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor cu învățare profundă pe bază de rețele neuronale și securitate mai puternică. Această tehnologie de ultimă oră permite procesorului să detecteze sau să analizeze cu precizie imaginile. Prin utilizarea atât a hardware-ului cât și a software-ului, sistemul hibrid de detecție a feței permite o citire mai realistă a feței, rezultând o siguranță mai mare atunci când un smartphone este deblocat prin recunoaștere facială.

Exynos 9810 este în prezent în producție în masă și este așteptat să echipeze cele două Galaxy S9, care urmează să fie prezentate în perioada următoare. Pentru moment, acesta este cel mai performant procesor de pe piață.

În cazul în care promisiunile de performanță se dovedesc a fi corecte, în momentul în care cipul ajunge în produse reale, telefoanele Samsung ar putea fi cele mai rapide din întreg ecosistemul Android.

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip 3 îl primim în locul Galaxy Z Flip 2

Seria Samsung Galaxy S21 este deja disponibilă de mai multe luni și acum așteptăm noile dispozitive pliabile de la Samsung. Producătorul sud-coreean...

Samsung a lansat patch-ul de securitate din aprilie pentru seria Galaxy S8

Samsung a fost primul producător de dispozitive Android care a lansat patch-ul de securitate din aprilie 2021. Compania a lansat deja cea...

Samsung Electro-Mechanics produce un condensator ceramic foarte mic

Producătorul de componente electronice Samsung Electro-Mechanics a dezvoltat un condensator ceramic multistrat (MLCC), de mare capacitate, a declarat compania. Un condensator ceramic...

Samsung Galaxy A52 5G primește patch-ul de securitate din aprilie 2021

Samsung a început să lanseze patch-ul de securitate din aprilie 2021 pe smartphone-urile sale la sfârșitul lunii trecute. Cu toate acestea, majoritatea...

Samsung Galaxy Z Fold 3 va veni cu S Pen, dar fără un slot dedicat

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold oferă o productivitate mai mare și multitasking mai bun, grație ecranului mare și capacității de a...

Actualizarea Sony PS5 aduce suport pentru Samsung TV de 120 fps 4K

Sony a lansat o actualizare pentru consola Sony PlayStation 5 care rezolvă problemele de compatibilitate cu televizoarele Samsung. Sony PS5 trebuia să...

Samsung a început dezvoltarea firmware-ului la Galaxy Z Flip 2 (3)

Samsung urmează să lanseze două noi smartphone-uri pliabile în acest an, câte unul din fiecare în seria Fold și Flip. Există indicii...