Samsung a dezvăluit procesorul lui Galaxy S9, Exynos 9810

1643

Samsung a anunțat cel mai recent și mai nou procesor Exynos din seria 9, modelul 9810. Cu toate acestea, nu a existat un eveniment de lansare sau un comunicat de presă. Compania Samsung și-a dezvăluit noul chip, prin anunțul făcut că a primit 36 de premii pentru inovații la CES 2018 Innovation Awards. Exynos 9810 a primit unul dintre aceste premii. Exynos 9810 este succesorul lui Samsung Exynos- 8895.

Exynos 8895 este pe piață și propulsează pe Samsung Galaxy S8 și S8+, precum și pe Galaxy Note 8.

Se știa că Samsung va dezvălui un nou procesor odată cu lansarea lui Galaxy S9 și S9+. Au existat destule zvonuri că acest nou Exynos 9810 va propulsa Galaxy S9 și S9+, dar uitându-se la specificațiile care Samsung le-a enumerat, nu suntem prea siguri în legătură cu acest lucru.

Din păcate, în afară de faptul că acest nou procesor a fost premiat la Las Vegas, Samsung nu ne spune prea multe despre capabilitățile noului chip. Cea mai detaliată revelație este că Exynos 9 Seria 9810 – este cel mai nou procesor flagship Samsung, cu nuclee CPU de generația a treia, GPU modernizat și modem gigabit LTE cu suport pentru 6CA. Este construit pe tehnologia de fabricare de generația a doua de 10nm.

Acesta promite viteze maxime de descărcare de până la 1,2 Gbps, datorită utilizării tehnologiei de bandă largă cu 6 benzi LTE, 4 × 4 MIMO și 256 QAM. Și cam atât.

Samsung afirmă, că Exynos 9810 vine cu un GPU modernizat, deși nu a fost furnizată nicio bază utilă pentru comparație. Cipul va fi fabricat pe baza procesului FinFET de 10nm din a doua generație de la Samsung, oferind câteva îmbunătățiri pe parcursul acestui an.

Samsung folosește două tipuri de procesoare, Exynos și Snapdragon. Pe piața americană este încă folosit sistemul CDMA (predecesorul LTE, utilizat de unii operatori). CDMA nu este susținut de Exynos, astfel că Samsung a decis să utilizeze pentru smartphone-le sale Qualcomm pentru piață americană și Exynos pentru celelalte piețe.

Povestea procesorului din Galaxy S9 a fost că va fi fabricat cu tehnologia de 7nm în cazul Snapdragon 845 pentru SUA și cea de 8nm în cazul modelelor Exynos. Nu este ceea ce Exynos 9810 oferă acum.

Samsung a sugerat că „procesorul mobil care adoptă noua tehnologie de modem LTE cu bandă largă Cat.18 6CA este așteptat să fie în producție de masă până la sfârșitul acestui an„, iar anunțul lui Exynos 9810 pare să se potrivească acestui interval de timp. Acum, rămâne de văzut dacă va exista un alt Exynos 9810, realizat cu o tehnologie de fabricație de 8nm.

SURSĂAndroidAuthority