Procesorul Samsung Exynos 2200 va fi lansat luna aceasta

347
Procesorul Samsung Exynos 2200 va fi lansat luna viitoare
Sursa Foto: via sammobile.com

În timp ce procesoarele MediaTek Dimensity 9000 și Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 au fost anunțate relativ recent, Samsung încă nu a lansat procesorul său mobil de vârf pentru 2022. De câteva zile gigantul high-tech sud-coreean a dezvăluit că fanii nu trebuie să mai aștepte prea mult, iar procesorul Samsung Exynos 2200 de nouă generație va fi lansat oficial ianuarie 2022.

Procesorul Samsung Exynos 2200 va fi dezvăluit pe 11 ianuarie 2022. Compania a anunțat acest lucru printr-un tweet cu #PlaytimeIsOver hashtag. Samsung a anunțat, de asemenea, că procesorul emblematic Exynos de următoarea generație va dispune de GPU-ul AMD RDNA2. Viitorul cip-set va fi fabricat folosind probabil aceeași tehnologie de fabricare de 4nm folosită la Snapdragon 8 Gen 1. Procesorul Qualcomm este și el fabricat de compania Samsung.

Procesorul Samsung Exynos 2200 va debuta în seria Galaxy S22

Compania sud-coreeană va folosi procesorul Samsung Exynos 2200 în seria Galaxy S22. După cum știți aceasta va fi formată din Galaxy S22, Galaxy S22+ și Samsung Galaxy S22 Ultra. Toate cele trei modele vor avea procesorul Exynos 2200 în mai multe țări din lume, Snapdragon 8 Gen 1 va fi în SUA, China și alte câteva locații.

În timp ce Samsung promite că Exynos 2200 are performanțe de joc îmbunătățite substanțial, afirmațiile sale ar însemna foarte mult vor fi confirmate în viața reală. Încă nu știm exact pe ce piețe va fi disponibil procesorul Samsung Exynos 2200, dar se pare că pe mai puține piețe decât erau disponibile în mod normal procesoarele Exynos.

America de Nord este partea de nord a celor două continente americane. Include Canada, SUA (inclusiv Alaska), Mexic, istmul Tehuantepec, Groenlanda și insulele adiacente. North America avea în 2021 o populație de ~592 milioane de locuitori.

Se zvonește că Samsung va folosi procesorul Snapdragon 8 Gen 1 în dispozitivele din seria Galaxy S22 care vor fi lansate în America de Nord, China și India. Variantele europene și sud-coreene ale seriei Galaxy S22 vor avea probabil procesorul Exynos 2200, conform SamMobile. Sigur că aceste informații nu sunt bătute în cuie, mai pot suferi modificări.

Pe baza informațiilor anterioare, procesorul Exynos 2200 va avea un nucleu principal CPU Cortex-X2; trei nuclee CPU Cortex-A710; și patru nuclee CPU Cortex-A510. Procesorul emblematic va avea GPU AMD RDNA2 cu funcții HDR, Ray-tracing și umbrire cu rată variabilă. Cipul viitor ar putea avea un modem 5G îmbunătățit, un ISP (Internet service provider) mai bun și procesare AI îmbunătățită.