Procesul Samsung vs Apple a fost în cele din urmă soluționat

2069

Cei mai mulți dintre noi știm despre procesul dintre Apple Inc. și Samsung Electronics, acesta s-a desfășurat pe o perioadă de mai mult de șapte ani. A început în 2011, când co-fondatorul și CEO-ul Apple, Steve Jobs, a amenințat că va da în judecată rivalul Samsung pentru că a copiat designul iPhone-ului. Samsung a fost de mai multe ori acuzat de copierea iPhone-ului și încălcarea unor brevete Apple.

După șapte ani și taxe juridice de sute de milioane de dolari, ambele companii au decis că nu mai are nici un rost să se lupte mai departe. Acest lucru pune capăt unei bătălii legale care a durat aproape un deceniu. De comun acord au oprit lupta, și-au strâns mâinile, probabil au băut o cafea și poate sau și pupat! :)

Hotărârea inițială a instanței, în procesul care a fost depus în 2011, a acordat companiei Apple 1 miliard de dolari despăgubiri, după ce s-a descoperit că Samsung a încălcat unele brevete Apple. Samsung a făcut recurs și a continuat să lupte timp de mai mulți ani, caz care în cele din urmă a ajuns la Curtea Supremă din Statele Unite. Curtea a decis în favoarea companiei Samsung și a retrimis cauza înapoi la instanța inferioară, pentru o nouă procedură de judecată.

Rejudecarea s-a încheiat luna trecută, iar juriul a constatat că Samsung a încălcat trei brevete de design Apple și două brevete de utilitate. Samsung a fost obligată să plătească lui Apple 539 milioane dolari daune, dar Samsung nu a renunțat. Samsung a atacat hotărârea și depus o moțiune post-proces privind daunele ce trebuiau acordate companiei Apple.

Curtea Supremă de justiție a Statelor Unite ale Americii (The Supreme Court of the United States) este instanța supremă a puterii judecătorești a S.U.A. Sediul actual al instituției datează din 1935 și este un edificiu situat în capitala federală (Washington) la est de Capitoliu. Din 2017, judecătorii sunt plătiți cu 251.800 $/an, iar șeful lor cu 263.300 $.

Judecătorul Lucy Koh, care s-a ocupat de caz a confirmat acum că Apple și Samsung că au ajuns la o înțelegere. Cele două companii nu au dezvăluit termenii soluționării disputei lor și nu au oferit niciun fel de comentarii pentru mass-media.

Nu este prima dată când cele două companii au decis să soluționeze amical chestiunile judiciare. Cu această înțelegere, capitolul despre cazul Apple vs. Samsung a fost în cele din urmă închis.

SURSĂSamMobile