Profit uriaș din cip-uri și smartphone-uri pe Q1 pentru Samsung

992

Gigantului sud-coreean Samsung Electronics a declarat că a obținut un profit operațional record în primul trimestru al anului 2018, datorită vânzărilor foarte bune de cip-uri de memorie și smartphone-uri. Potrivit anunțului Samsung a înregistrat venituri de 56,98 miliarde dolari în primele trei luni ale anului 2018.

Veniturile sale din primul trimestru au crescut cu aproape 20% față de anul precedent. Creșterea veniturilor a fost determinată, în principal, de afacerile cu cipuri de memorie și de creșterea vânzărilor de produse mobile de vârf, inclusiv Galaxy S9, a spus Samsung.

În timp ce cererea globală de smartphone-uri și tablete a mai scăzut căzut în ultimul trimestru din 2017, livrările de smartphone-uri au crescut în primul trimestru din acest an. Acest lucru se datorează în special lansării timpurii a smartphone-urilor Galaxy S9 și S9+, precum și vânzărilor foarte bune ale modelelor Samsung Galaxy S8 și S8+. Numai în primul trimestru, Samsung a vândut un total de 86 de milioane de unități de telefoane mobile. Aproximativ 90% dintre telefoane au fost smartphone-uri, a spus compania.

În cel de-al doilea trimestru, vânzările totale de smartphone-uri se estimează că vor scădea față de primul trimestru, datorită întreruperii producției unor modele de nivel mediu și a creșterii cererii de smartphone-uri high-end„, a declarat un oficial al diviziei de telecomunicații IT și mobile Samsung. „De asemenea, se așteaptă creșterea costului de marketing pentru smartphone-uri în următorul trimestru, pentru a continua să crească vânzările modelelor Galaxy S9 și S9+, ceea ce ar influența rentabilitatea afacerii„, a continuat oficialul.

Samsung Heavy Industries este o subsidiară Samsung care se ocupă de construcții navale și de inginerie. A fost înființată în august 1974. Produsele sale principale sunt nave container, nave petroliere, crucișătoare, feriboturi de pasageri, echipamente pentru manipularea materialelor și structuri de poduri. Este al doilea mare constructor de nave din lume.

Divizia de electronice de consum a înregistrat scăderi atât în ​​ceea ce privește veniturile, cât și profitul operațional pentru perioada ianuarie-martie 2018, din cauza cererii scăzute din acest sezon după perioada sărbătorilor de sfârșit de an.

Compania Samsung a remarcat că veniturile din televizoare au scăzut și ele de-a lungul anilor, datorită restructurării continue a modelelor aflate în vânzare, compania punând un accent pe gama premium, inclusiv modelele TV QLED și UHD. Cu toate acestea, Samsung așteaptă să vadă unele creșteri ale veniturilor la televizoare odată cu lansarea modelelor QLED 2018, deoarece evenimentele sportive majore, cum ar fi Cupa Mondială, sunt programate pentru al doilea trimestru din acest an.

Afacerea de electrocasnice a lui Samsung a înregistrat o creștere moderată în primul trimestru în special datorită creșterii cererii pe piețele din Europa și Statele Unite pentru produse premium cum ar fi mașinile de spălat FlexWash, purificatoarele de aer Cube și aparatele de climatizare.

Cu toate acestea, veniturile companiei au scăzut puțin față de anul trecut datorită creșterii prețurilor la materiile prime și costurilor noii fabrici de mașini de spălat a companiei Samsung din SUA.

SURSĂKoreaHerald