Acasă Stiri Profit uriaș din cip-uri și smartphone-uri pe Q1 pentru Samsung

Profit uriaș din cip-uri și smartphone-uri pe Q1 pentru Samsung

Gigantului sud-coreean Samsung Electronics a declarat că a obținut un profit operațional record în primul trimestru al anului 2018, datorită vânzărilor foarte bune de cip-uri de memorie și smartphone-uri. Potrivit anunțului Samsung a înregistrat venituri de 56,98 miliarde dolari în primele trei luni ale anului 2018.

Veniturile sale din primul trimestru au crescut cu aproape 20% față de anul precedent. Creșterea veniturilor a fost determinată, în principal, de afacerile cu cipuri de memorie și de creșterea vânzărilor de produse mobile de vârf, inclusiv Galaxy S9, a spus Samsung.

În timp ce cererea globală de smartphone-uri și tablete a mai scăzut căzut în ultimul trimestru din 2017, livrările de smartphone-uri au crescut în primul trimestru din acest an. Acest lucru se datorează în special lansării timpurii a smartphone-urilor Galaxy S9 și S9+, precum și vânzărilor foarte bune ale modelelor Samsung Galaxy S8 și S8+. Numai în primul trimestru, Samsung a vândut un total de 86 de milioane de unități de telefoane mobile. Aproximativ 90% dintre telefoane au fost smartphone-uri, a spus compania.

În cel de-al doilea trimestru, vânzările totale de smartphone-uri se estimează că vor scădea față de primul trimestru, datorită întreruperii producției unor modele de nivel mediu și a creșterii cererii de smartphone-uri high-end„, a declarat un oficial al diviziei de telecomunicații IT și mobile Samsung. „De asemenea, se așteaptă creșterea costului de marketing pentru smartphone-uri în următorul trimestru, pentru a continua să crească vânzările modelelor Galaxy S9 și S9+, ceea ce ar influența rentabilitatea afacerii„, a continuat oficialul.

Samsung Heavy Industries este o subsidiară Samsung care se ocupă de construcții navale și de inginerie. A fost înființată în august 1974. Produsele sale principale sunt nave container, nave petroliere, crucișătoare, feriboturi de pasageri, echipamente pentru manipularea materialelor și structuri de poduri. Este al doilea mare constructor de nave din lume.

Divizia de electronice de consum a înregistrat scăderi atât în ​​ceea ce privește veniturile, cât și profitul operațional pentru perioada ianuarie-martie 2018, din cauza cererii scăzute din acest sezon după perioada sărbătorilor de sfârșit de an.

Compania Samsung a remarcat că veniturile din televizoare au scăzut și ele de-a lungul anilor, datorită restructurării continue a modelelor aflate în vânzare, compania punând un accent pe gama premium, inclusiv modelele TV QLED și UHD. Cu toate acestea, Samsung așteaptă să vadă unele creșteri ale veniturilor la televizoare odată cu lansarea modelelor QLED 2018, deoarece evenimentele sportive majore, cum ar fi Cupa Mondială, sunt programate pentru al doilea trimestru din acest an.

Afacerea de electrocasnice a lui Samsung a înregistrat o creștere moderată în primul trimestru în special datorită creșterii cererii pe piețele din Europa și Statele Unite pentru produse premium cum ar fi mașinile de spălat FlexWash, purificatoarele de aer Cube și aparatele de climatizare.

Cu toate acestea, veniturile companiei au scăzut puțin față de anul trecut datorită creșterii prețurilor la materiile prime și costurilor noii fabrici de mașini de spălat a companiei Samsung din SUA.

Stiri

Ecranul OLED de 90Hz al Samsung Display inclus în noile laptopuri ASUS

Samsung Display a anunțat că a început să furnizeze Ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri companiei taiwaneze ASUS. Aceste afișaje Samsung vor...

Galaxy S22 cu Exynos mai bun decât modelul cu Snapdragon pe Geekbench

Viitorul model Galaxy S22, varianta de bază, a apărut pe Geekbench cu un procesor Qualcomm Snapdragon 895. Săptămâna trecută și modelul Samsung...

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...