Acasă Stiri Profitul operațional al companiei Samsung poate atinge 13,6 miliarde $

Profitul operațional al companiei Samsung poate atinge 13,6 miliarde $

În trimestrul patru din acest an profitul operațional al companiei Samsung Electronics este așteptat să bată recordul și va atinge 13,6 miliarde de dolari.

Această informație vine de la compania FnGuide Inc., o firmă de cercetate și analiză a pieței și se bazează pe evaluările făcute de 23 de brokeri locali, depășind estimarea inițială pentru trimestrul Q4.

Estimarea inițială a companiei sus amintite pentru trimestrul patru a fost de aproximativ de 12 miliarde de dolari și a fost făcută cu trei luni în urmă.

Alte firme de cercetare și studiu de piață au pronosticat un profit operațional pentru trimestrul patru (Q4) de 12,9 miliarde de dolari, cu doar o lună în urmă.

Samsung a dat peste cap toate previziunile.

Totodată acest uriaș profit operațional depășește și pe cel din trimestrul trei pentru perioada iulie-septembrie, perioadă în care este estimat un profit operațional de 12,5 miliarde de dolari.

Compania FnGuide Inc. a spus că principalul motiv al aceste uriașe creșteri de profit îl constituie continuarea boom-ului pe piața semiconductorilor, care va rămâne în creștere puternică și în al patrulea trimestru.

FnGuide Inc. este o companie cu sediul în Seul, Corea de Sud, care furnizează servicii de informații financiare în Corea de Sud și la nivel internațional. Furnizează informații despre piețele financiare și despre distribuția pieței, despre fondurile de investiții, oferă servicii de cercetare ai indicilor de piață, indici bursieri și de mărfuri și strategii de investiții.

Roh Geun-chang, analist la HMC Investment and Securities Co, o altă companie de cercetare de piață, a declarat că cererea de cip-uri de memorie DRAM și NAND este atât de ridicată încât multe companii au căutat contracte de furnizare pe termen lung cu o durată de șase luni sau mai mult.

Hanwha Investment and Securities Co., a sustinut estimarea firmei FnGuide, afirmând că lipsa unei presiuni pentru scăderea prețurilor la cip-uri DRAM și NAND, face ca profitul operațional al lui Samsung să fie într-o continuă creștere. Samsung nu are practic nici o concurență serioasă în acest domeniu al semiconductorilor și poate dicta prețul pe piață.

Prețul acțiunilor Samsung tranzacționate a crescut deasemenea, iar o altă firmă din acest domeniu al cercetării de piață, EBEST Investment Securities Co, confirmă aceste date afirmând că Samsung a ajuns la aceste cifre în condiții corecte de concurență a pieței.

Stiri

Galaxy Watch Active 2: performanțe GPS îmbunătățite cu o nouă actualizare

Samsung a îmbunătățit în mod constant după lansare ceasul său inteligent Galaxy Watch Active 2 cu actualizări de software. Cu câteva luni...

Samsung pe primul loc pe piața telefoanelor în Europa de Vest în Q3 2020

Samsung și-a menținut primul loc pe piața smartphone-urilor din Europa de Vest în Q3 2020. Conform International Data Corporation (IDC), în ciuda...

Samsung Galaxy Z Flip 2 va fi mai ieftin și va avea afișaj de 120Hz

Nu au existat în ultimul timp foarte multe zvonuri despre a doua generație a pliantului Galaxy Z Flip. Câteva informații au apărut...

Samsung pe primul loc în Europa, Orientul Mijlociu și Africa în Q3 2020

Samsung a livrat 29,6 milioane de smartphone-uri pe piața EMEA în perioada iulie-septembrie 2020 pentru o cotă de piață de 31,8%. EMEA...

Seria Galaxy S21 posibil cu opțiunea de deblocare biometrică Bixby Voice

Se pare că Samsung intenționează să ofere Bixby Voice ca metodă de deblocare biometrică pe seria Galaxy S21. Se așteaptă ca dispozitivul...

Există încă speranțe pentru seria Samsung Galaxy Note 21

Se pare că mai avem încă șanse să vedem seria Samsung Galaxy Note 21. În ultimul timp au fost multe informații care...

Cota de piață a companiei Samsung a crescut în Canada în Q3 2020

Afacerea cu smartphone-uri a companiei Samsung a mers foarte bine pe toate piețele occidentale. Recent, gigantul tehnologic sud-coreean a detronat Apple în...