Profitul Samsung în Q1 2024 a crescut cu peste 900%!

34
Samsung profit 900
Sursa foto: Getty Images

Compania Samsung și-a anunțat vineri estimările profitului pentru primele trei luni din 2024. Gigantul high-tech sud-coreean spune că se așteaptă ca profitul pe Q1 2024 să crească de peste 10 ori față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea vine pe măsură ce prețurile cipurilor și-au revenit după o scădere post-pandemie și cererea de produse legate de inteligența artificială (AI) crește.

Profitul operațional al Samsung în primul trimestru este estimat să ajungă la 6,6 trilioane de woni (4,89 miliarde de dolari). Cifra este în creștere cu 931,3% față de un an în urmă, conform ghidurilor Samsung privind câștigurile. Profitul în aceeași perioadă a anului trecut a fost de aproximativ 640 de miliarde de woni. Suma a depășit 5,26 trilioane KRW prezis de analiștii locali, cum a estimat anterior firma de cercetare de piață FnGuide.

Se estimează că prețurile globale ale cipurilor de memorie au crescut cu aproximativ o cincime în ultimul an. Divizia de semiconductori a Samsung este de obicei cea mai mare generatoare de venituri pentru companie. Cererea de semiconductori este, de asemenea, de așteptat să rămână puternică în acest an, ajutată de boom-ul tehnologiilor AI. Samsung a lansat anul acesta seria Galaxy S24, toate cele trei modele având capabilități AI.

Cutremurul care a lovit Taiwan pe 3 aprilie ar putea, de asemenea, să crească oferta globală de cipuri, ceea ce ar putea permite Samsung să crească în continuare prețurile. Taiwanul găzduiește mai mulți producători majori de cipuri, inclusiv TSMC – care este un furnizor pentru Apple și Nvidia. Deși TSMC a spus că cutremurul nu a avut un impact asupra producției sale, a înregistrat unele întreruperi de producție.

Nvidia este o multinațională americană cu sediul în California, SUA, fondată în 1993. Proiectează procesoare grafice profesionale și pentru jocuri și cipset-uri pentru PC și auto. Nvidia nu are facilități de producție, este o companie fabless.

Cu toate acestea, conform World Semiconductor Trade Statistics, piața semiconductoarelor se va redresa în 2024 și va crește cu 11,8%. Samsung este cel mai mare producător din lume de cipuri de memorie DRAM, care se găsesc în smartphone-uri și computerele. Potrivit analiștilor, se așteaptă ca Samsung să primească un impuls din vânzările seriei Galaxy S24 lansată în ianuarie. Potrivit BBC, compania Samsung Electronics va publica un raport financiar detaliat pe 30 aprilie.