Proiectele prezentate de Samsung C-Lab au făcut valuri la CES 2018

1127

Mai multe proiecte provenind de la Samsung C-Lab, au fost prezentate la Consumer Electronics Show 2018 din Las Vegas, primind foarte multe oferte pentru investiții și dezvoltare ulterioară. Trei proiecte de la Samsung C-Lab au fost în centrul atenției, privind inovații în domeniul audio, recuperarea sănătății și îmbunătățirea vederii.

S-Ray este un sistem de sunet direcțional care permite utilizatorilor să se bucure de sunet fără ca acesta să se răspândească în mediile înconjurătoare. Spre deosebire de difuzoarele direcționale anterioare, S-Ray vine într-o dimensiune compactă care le face portabile. S-Ray a primit o ofertă de investiții și pentru distribuție de la un comerciant american la CES.

GoBreath este un ajutor de recuperare pentru pacienții cu probleme pulmonare. GoBreath utilizează un dispozitiv asemănător unui inhalator care se conectează cu o aplicație mobilă pentru a ajuta pacienții cu leziuni pulmonare și complicații postoperatorii să învețe tehnici de respirație pentru ai ajuta să se recupereze. Dezvoltatorii programului GoBreath au primit mai multe oferte de finanțare, precum și o invitație la o conferință internațională pe tema bolilor pulmonare.

Relumino. Laboratorul Samsung C-Lab a introdus, de asemenea, ochelarii Relumino, ochelari inteligenți care ajută oamenii cu probleme de vedere să perceapă imagini mai clare atunci când citesc o carte sau privesc un obiect. Anul acesta, la CES Samsung a prezentat ochelari care au fost dezvoltați pentru a lucra cu aplicația Relumino, care a fost prezentată pentru prima oară la Mobile World Congress anul trecut. Relumino a avut succes la Las Vegas iar asociațiile care reprezintă persoanele cu deficiențe de vedere au fost foarte interesate de acest proiect.

Samsung C-Lab a fost lansat în 2012 pentru angajații Samsung pentru a-și dezvolta și testa ideile inovatoare. Proiectele de succes sunt oferite de Samsung pentru investiții și sunt gestionate independent. C-Lab sprijină dezvoltarea de idei din toate domeniile și îi ajută pe angajații care au finalizat cu succes proiecte C-Lab să-și lanseze propriile start-up-uri.

Deși aceste trei proiecte au fost în centrul atenției la CES 2018 alte șapte proiecte care provin din laboratorul Samsung au fost prezentate la CES. Inclusiv Linkflow, Kitten Planet, Lululab, KIDSOFT, Mangoslab, Innomdle lab și Analogue plus.

Printre acestea a fost Linkflow, al cărui aparat de fotografiat Fitt360 poate înregistra la 360° și poate fi purtat pe gât. Conceput pentru a fi discret, FITT360 se poate purta zilnic fără nici un sentiment de jenă sau incomoditate. Proiectul pentru camera foto portabilă a primit premiul CES 2018 pentru inovare în categoria Digital Imaging, potrivit Samsung.

SURSĂKoreaHerald