Qualcomm Snapdragon Sight pe seria Samsung Galaxy S22

415
Qualcomm Snapdragon Sight
Sursa Foto: Nick Sutrich / Android Central

Dar, ce este Qualcomm Snapdragon Sight? Cel mai bun răspuns: Snapdragon Sight este ISP-ul (Image Signal Processor) introdus în procesorul Snapdragon 8 Gen 1. De noile funcții și viteze mai mari vor beneficia cu siguranță atât utilizatorilor ocazionali, cât și profesioniștii, iar schimbările sunt atât de dramatice încât Qualcomm a oferit pachetului propriul brand. Noul ISP al Qualcomm este de două ori mai rapid decât generația anterioară.

Qualcomm știe că oamenii care cumpără telefoane scumpe au nevoie de o cameră foarte bună. În acest fel compania americană a depus multă muncă pe partea hardware pentru a face ca telefoanele să beneficieze de camere mai bune ca niciodată. A fost lansată o nouă platformă cu cip-ul Snapdragon 8 Gen 1, care arată ca un salt major înainte.

Platforma este etichetată Qualcomm Snapdragon Sight, iar un nou cip hardware alimentează totul, conform AndroidCentral. ISP-ul este plin de îmbunătățiri față de generațiile anterioare, începând cu capacitatea de a procesa 3,2 gigapixeli pe secundă, ceea ce reprezintă un impuls major față de cei 2,7 gigapixeli pe secundă ai lui Snapdragon 888.

Snapdragon Sight pentru performanțe foto foarte bune

În utilizarea în lumea reală, aceasta înseamnă că noua platformă poate captura 240 de fotografii de 12MP sau 30 de fotografii la rezoluție completă de 108MP în fiecare secundă. De asemenea, poate gestiona trei fotografii de 36MP pe secundă simultan pentru moduri de fotografiere care utilizează mai multe camere. De asemenea, poate îmbina până la 30 de cadre într-o singură imagine pentru un mod de noapte mai bun și fotografii cu lumină scăzută.

Snapdragon Sight funcționează la 18 biți pe canal pentru a îmbunătăți considerabil gama dinamică. Qualcomm spune că un telefon care utilizează pachetul poate avea patru puncte complete de gamă – și poate exporta fotografiile RAW pe 18 biți necomprimate pentru editare profesională.

Qualcomm este o corporație americană cu sediul în San Diego, California. Produce semiconductori, software și servicii legate de tehnologia fără fir. Qualcomm a fost înființată în 1985 de Irwin M. Jacobs și alți șase co-fondatori.

Pe partea video, Snapdragon Sight are o rezoluție maximă de 8k 30fps, dar acum acceptă atât HDR10, cât și HDR+. Adăugarea simultană a stabilizării imaginii hardware și software vă va ajuta să înregistrați și păstrați videoclipul fără să arate tremurat.

Asta nu este tot, totuși. Qualcomm folosește acum inteligența artificială cu ISP pentru o expunere automată și focalizare automată îmbunătățite. O nouă adăugare este urmărirea facială îmbunătățită de AI, care poate urmări 300 de repere faciale (cum ar fi buzele sau sprâncenele). Acest lucru este dublu față de ceea ce era capabil ISP-ul generației anterioare.

Ce telefoane includ Qualcomm Snapdragon Sight?

Snapdragon Sight a fost lansat cu cipul Snapdragon 8 Gen 1, așa că nu îl veți găsi pe modelele mai vechi. Deoarece acesta este un ISP nou, lista produselor care îl folosesc la momentul scrierii acestui articol nu este foarte lungă. Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ și Samsung Galaxy S22 Ultra au Qualcomm Snapdragon Sight. Și alte telefoane cu procesorul Snapgragon 8 Gen 1 au ISP-ul Qualcomm. Amintim aici printre altele pe Xiaomi 12 Pro, Motorola Moto Edge+, OnePlus 10 Pro și OPPO Find X5 Pro.

Cu siguranță vom vedea Snapdragon 8 Gen 1 și Qualcomm Snapdragon Sight pe mai multe telefoane pe tot parcursul anului 2022 și mai departe. Este nevoie de mai mult decât un ISP excelent pentru a obține fotografii foarte bune de pe telefon. Deoarece totul vine printr-un obiectiv minuscul, fără distanță focală prea mare, este nevoie de multă tehnologie pentru fotografii incredibile.

Qualcomm pare să fi făcut un salt major înainte cu Snapdragon Sight. Mai mult, atunci când este asociat cu un software pentru cameră care încorporează funcții simple și bune, ar trebui să putem vedea o mare diferență. Cea mai recentă serie Galaxy S22 are performanțe uimitoare, un afișaj fantastic și luminos și se mândrește cu procesorul Snapdragon 8 Gen 1. Oricare telefon din serie este de cumpărat dacă doriți noul Qualcomm Snapdragon Sight, plus o mulțime de alte funcții impresionante.