Raport : Vânzări Samsung Galaxy S5 sub iPhone 5S în luna mai

1980

Vânzările slabe ale Samsung din al doilea trimestru au fost atribuite unei competiții mai mari la nivelul segmentului de device-uri low- și mid-range, însă după ultimele informații, producătorul Koreean pare să aibă probleme și pentru segmentul high-end. Sondajul firmei de cercetare Counterpoint, arată vânzări mai mari pentru iPhone 5S, lansat deja de 8 luni, față de Samsung Galaxy S5, cu vânzari în luna mai de 7 milioane de device-uri față de cele doar 5 milioane din produsul de top al Samsung.

Samsung nu a oferit încă un răspuns oficial la acest raport, însă dacă aceste informații sunt reale, situația poate fi îngrijorătoare pentru Samsung în condițiile în care Apple pregătește lansare iPhone 6, dotat cu un ecran mai mare, unul dintre principalele avantaje deținute de Samsung în ultimii ani. Potrivit lui, Tom Kang, analist al Counterpoint, utilizare plasticului la producția Galaxy S5-ului a fost unul dintre motive de îndepărtare a cumpărătorilor precum și funcționarea sub ceea ce oferă Galaxy S4.

Utilizarea plasticului la telefoanele Samsung a reprezentat frecvent un punct slab fără să afecteze însă vânzările companiei. Totuși, recent, au apărut informații despre lansarea luna viitoare, a unei linii de device-uri având o construcției metalică, numită Galaxy Alpha, menită să combată iPhone 6. Rămâne de văzut dacă această nouă linie de top va ajuta Samsung să readucă succesul produselor Galaxy, însă va ajuta categoric compania să revină pe o piață saturată de device-urile high-end.