Acasă Stiri Realitatea augumentată, un impuls de la Samsung pentru Google

Realitatea augumentată, un impuls de la Samsung pentru Google

Samsung a anunțat, în cadrul conferinței Samsung Developer 2017, că se alătură echipei Google pentru a extinde platforma ARCore la dispozitive precum  Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ și Galaxy Note 8. Aceasta va permite companiei Samsung să aducă clienților săi cele mai bune experiențe AR (augmented reality).

Samsung este cunoscut pentru crearea de tehnologii care depășesc limitele a ceea ce este posibil în prezent. Realitatea augmentată a introdus o nouă experiență, prin depășirea lumii digitale și fizice. Practic este o nouă realitate.

Realitatea augmentată (AR) este un live, direct sau indirect de vedere fizică în lumea reală, ale cărei elemente sunt completate de către calculator, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS. Prin contrast, realitatea virtuală înlocuiește lumea reală, cu una simulată. Realitatea augmentată este considerată ca o extensie de realitate virtuală.

Felul în care trăim, lumea din jurul nostru, s-a schimbat drastic pe parcursul a doar câțiva ani. Creșterea tehnologiei mobile înseamnă că nu ne mai limităm la lumea noastră fizică. Realitatea augmentată (AR) și realitatea virtuală (VR) au adăugat noi straturi de divertisment, informare și educație, vieții noastre în moduri pe care nu le-am mai experimentat până acum.

Samsung a introdus VR Gear cu aproape trei ani în urmă. Astăzi, ecosistemul cu expansiune rapidă, are peste 1.000 de aplicații, 10.000 de videoclipuri de înaltă calitate prin intermediul serviciului Samsung VR premium de 360 de grade și colaborări remarcabile cu creatorii de conținut de top și mărcile media. Ca lider în divertismentul și dispozitivele de realitate virtuală, Samsung se preocupă de construirea tehnologiei pentru o experiență VR de nivel înalt, schimbând modul în care oamenii folosesc smartphone-urile și experimentează lumea din jurul lor.

ARCore este o platformă software utilizată pentru a construi aplicații de realitate augmentată. Aplicațiile se bazează apoi pe avantajele software-ului cloud și hardware-ul dispozitivului pentru a pune obiecte digitale în lumea reală.

Google a anunțat platforma de realitate augmentată ARCore din august. Este o evoluție a platformei sale Project Tango AR. ARCore, pe de altă parte, este o platformă software care permite dispozitivelor mai puțin performante să furnizeze experiențe AR.

Viitorul noii realități AR va fi extins și dincolo de smartphone, aici intră în scenă Bixby Vision care oferă un nou mod de a înțelege lumea, mod integrat în casa dvs. inteligentă. Oferă o mai bună înțelegere a lumii prin obiecte, scene și text. Utilizând aplicația și gama foto, Bixby Vision utilizează un sistem hibrid de învățare profundă, care îi permite să poată identifica mai bine obiectele și să ofere noi modalități de a înțelege lumea. Bixby Vision este momentan disponibil pe modelele Galaxy S8, S8+ și Note 8.

Imaginați-vă posibilitățile dincolo de jocuri și divertisment, indicatoare digitale care arată locațiile de vizitat, sau instruirea noilor angajați cu privire la procedurile de siguranță pentru mașini și echipamente noi cu ghiduri virtuale. Posibilitățile sunt nesfârșite.

Stiri

Samsung Odyssey Neo G9: cel mai puternic monitor de joc disponibil

Calitatea graficii și a sunetului în jocuri se îmbunătățește tot timpul. Prin urmare, pentru a se asigura că se pot bucura din...

Samsung depășește Intel, este cel mai mare producător mondial de cipuri

Divizia de semiconductori duce în ultimul timp greul pentru pentru Samsung. Compania Samsung a înregistrat profituri record în Q2 2021, în mare...

Galaxy Watch 4 cu o durată de viață a bateriei de 7 zile

Cele mai recente scurgeri și zvonuri de la Samsung Galaxy Watch 4 ne oferă o presupusă foaie de specificații și o durată...

Seria Galaxy S21 se vinde mai rău decât seria Galaxy S20

Seria Galaxy S21 a avut un început de an fantastic înainte de a ajunge chiar pe rafturi. Dar, la șase luni de...

Samsung pierde locul unu în Europa, Xiaomi este pe primul loc

Rezultatele Xiaomi din ultimele douăsprezece luni nu au fost nici pe departe incredibile, iar cele mai recente date de piață din Europa...

Dispozitivele Galaxy care vor primi actualizarea Android 12 și One UI 4.0

Interfața One UI 4.0 nu a fost momentan confirmată oficial, dar dacă Samsung nu decide să facă schimbări drastice filozofiei de proiectare...

Seria Samsung Galaxy S22 va avea o cameră de 50MP cu senzor RGBW

Samsung lucrează la un senzor de 200MP de ceva timp, care va ajunge mai întâi un smartphone Xiaomi Mi 12. Conform ultimelor...