Reciclarea lui Note 7 va produce aproape 160 de tone de metale rare

1743

Potrivit site-ului Android Headlines, reciclarea lui Note 7 va produce aproape 160 de tone de metale rare, Samsung încercând să recupereze un maxim de componente din acest telefon, pentru reutilizare.

Practic, toate telefoanele Samsung Galaxy Note 7 vândute au fost recuperate, ca urmare a deciziei companiei de a retrage produsul de pe piață. Unele vor fi reconstruite, dovada este recenta lansare a lui Galaxy Note 7 FE, dar celelalte vor fi dezmembrate pentru a se recupera din componente dar și din unele metale.

Telefonul mobil este compus din peste 300 de componente și din o mare varietate de materiale unele chiar metale rare.

În general într-un smartphone există – cupru, staniu, siliciu, crom, aluminiu, bronz, litiu, tantal (se găsește foarte rar pe pământ), aur, argint, fier, cantități foarte mici de galiu, plumb, mercur, nichel, paladiu, cadmiu și antimoniu. Am enumerat numai câteva dintre metale, care de cele multe ori sunt în cantități microscopice.

Galiu – este un metal cu adevarat deosebit, cu un punct de topire extrem de redus, de numai 29,76 °C, practic se topește dacă îl ținem în palmă! 98% din totalul cererii mondiale de galiu se folosește pentru semiconductori. Cel mai mare producător mondial de galiu este la ora actuală compania niponă Dowa Mining.

Din momentul retragerii lui Samsung Galaxy Note 7, o întrebare a venit în mod regulat: va reface Samsung toate aceste dispozitive? Am avut un răspuns prin lansarea lui Galaxy Note 7 FE, care din toate informațiile va fi comercializat doar în 400.000 de exemplare.

Samsung a produs aproximativ 3 milioane de Galaxy Note 7. Doar 330 de bucăți au fost cu defecte majore. Dar celelalte peste 2.500.000 de exemplare ce se face cu ele?

Acum avem răspunsul, Samsung speră să recupereze peste 157 de tone de metale rare din aceste dispozitive. Reciclarea este un proces care poate fi foarte costisitor, mai ales atunci când vine vorba de tehnologie.

Samsung va încerca să recupereze un maxim de componente pentru reutilizare: memorie NAND SoC, module de aparate de fotografiat și ecrane ar putea ajunge în unele din următoarele telefoane sau pentru a servi ca piese de schimb. Pentru a realiza acest lucru, Samsung va colabora cu specialiști din domeniul reciclării din Corea de Sud dar și din alte țări pentru a satisface cele mai stricte standarde de mediu și siguranță.

Unii s-ar putea întreba: cum adică să se folosească ca și piese de schimb? sau, cum să fie vândute altor producători? dar dacă nu îndeplinesc standardele cele mai stricte? Sunt lucruri care nu sunt suficient de clare momentan.

Dar viitorul telefoanelor rămase nerecondiționate și mai ales a componentelor după dezmembrare este o problemă care trebuie rezolvată de către Samsung.

Greenpeace a avertizat de exemplu, în mod public compania Samsung de riscurile care sunt pentru un dezastru ecologic, atunci când compania a fost în campania de rechemare completă a lui Galaxy Note 7. Restaurarea lui Galaxy Note 7 FE și pașii următori care vor fi făcuți de Samsung cu dezmenbrarea, respectând problemele de mediu, ține de imaginea sa și nu ne îndoim de măsurile stricte ce vor fi luate de firma sud-coreeană în această chestiune.

Tot ceea ce a făcut Samsung până acum, legat de această problemă, pare a fi un lucru bun, și ar trebui să inspire și alți producători de smartphone-uri.

VIAPhonAndroid