Cum să resetați o tabletă Samsung Galaxy Tab

1075
Cum sa resetati o tableta Samsung Galaxy
Sursa Foto: androidpolice.com

Resetarea unui smartphone sau a unei tablete nu o facem prea des, doar dacă intervin diferite probleme sau vrem să vindem respectivul dispozitiv. Pentru acest din urmă caz vă sfătuim să resetați întotdeauna tableta Samsung Galaxy Tab înainte de a o vinde sau de a o transmite unui alt membru al familiei.

Ai o tabletă Samsung Galaxy veche pe care vrei să o oferi prietenilor sau familiei? Sau poate vrei să o vinzi și să folosești banii pentru a face upgrade la una dintre cele mai bune tablete Samsung de pe piață? Înainte de asta, totuși, trebuie să resetați tableta din fabrică, astfel încât toate datele stocate să fie complet șterse. Dacă nu doriți să vă încurcați la resetare și să pierdeți ceva important urmați ghidul nostrum, via AndroidPolice, pas cu pas. Ghidul de mai jos este valabil pentru orice tabletă Samsung Galaxy, dar poate varia ușor în funcție de sistemul de operare al tabletei.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Când ar trebui să resetați tableta Samsung Galaxy Tab?

Pot exista mai multe scenarii când ar trebui să luați în considerare resetarea tabletei Galaxy, în afară de vânzarea sau transmiterea acesteia prietenilor sau familiei. Dacă tableta dvs. Samsung Galaxy Tab este mai veche și funcționează foarte lent, o puteți reseta complet pentru a vedea dacă acest lucru ajută la îmbunătățirea performanței. În mod similar, dacă tableta se comportă neplăcut și ați epuizat toți ceilalți pași de depanare, puteți încerca o resetare din fabrică ca ultimă soluție.

Dacă puneți mâna pe o tabletă Samsung la mâna a doua cumpărată de pe Internet sau din orice altă piață, se recomandă să o resetați înainte de a vă conecta cu contul Google. Acest lucru vă va asigura că nu există aplicații dubioase pe tabletă care ar putea să fure sau să copieze datele dvs. sensibile. De asemenea, ar trebui să resetați tableta dacă o primiți de la prieteni sau familie, pentru a vă asigura că nu rămân date reziduale pe ea.

Ce ar trebui să știți înainte de a reseta o tabletă Samsung

  • Când resetați o tabletă Samsung, aceasta va fi restabilită la starea din fabrică. Toate datele și conturile dvs. conectate vor fi eliminate și va trebui să configurați dispozitivul ca unul nou. Deci, asigurați-vă că faceți o copie de rezervă a tabletei în prealabil.
  • Dacă doriți să creați o copie de rezervă pe computer, puteți utiliza aplicația Samsung Smart Switch.
  • Resetarea din fabrică nu va retrograda dispozitivul Samsung la o versiune mai veche. Va rămâne pe ultimul firmware instalat. Această metodă nu poate fi folosită pentru a reveni la o versiune mai veche de Android sau la un bootloader.
  • Acest proces nu va anula garanția dispozitivului dvs.
  • Resetare din fabrică nu va rezolva nicio problemă hardware cu care vă confruntați.
  • Tableta dvs. Samsung Galaxy Tab trebuie să aibă cel puțin 10% baterie înainte de a o putea reseta din fabrică. În mod ideal, asigurați-vă că există cel puțin 50% baterie înainte de a începe.
  • Resetarea din fabrică și resetarea hard înseamnă același lucru.
  • Pentru a reseta dispozitivul din fabrică, trebuie să cunoașteți detaliile de conectare a contului Google și a contului Samsung. Acest lucru va asigura că sistemul de protecție la resetarea din fabrică este dezactivat și nu provoacă probleme dacă transferați dispozitivul unui utilizator nou.

Cum să faci o copie de rezervă a tabletei Samsung

Dacă doriți să faceți rapid backup pentru setările importante ale dispozitivului, paginile ecranului de pornire, aplicațiile și intrările din calendar de pe tabletă, puteți utiliza Samsung Cloud. Toate datele sunt salvate în contul dvs. Samsung și pot fi restaurate cu ușurință pe o altă tabletă Samsung. Iată cum:

  • Deschideți meniul Setări.
  • Derulați în jos și selectați Conturi și backup.
  • Sub Samsung Cloud, selectați Backup date.
  • Continuați să activați comutatoarele pentru toate elementele pentru care doriți să faceți backup.
  • Atingeți opțiunea Backup acum pentru a crea o copie de rezervă care este sincronizată automat cu cloud.
    • Dacă ați configurat anterior Samsung Cloud, dispozitivul dvs. ar face backup automat.
    • O copie de rezervă are loc atunci când dispozitivul este încărcat, conectat la Wi-Fi și ecranul este oprit.

Datele aplicațiilor din aplicațiile non-Samsung și intrările din calendar și contacte din conturile sincronizate nu sunt salvate în Samsung Cloud.

Aceasta este o opțiune ideală de utilizat dacă vindeți actuala tabletă Samsung și faceți upgrade la un model mai nou de la companie.

Cum să resetați tableta Samsung Galaxy Tab

Cu datele dumneavoastră în siguranță în cloud, puteți distruge totul pe tabletă. Este o politică bună să eliminați ecranul de blocare securizat înainte de resetare, ceea ce va dezactiva și protecția la resetarea din fabrică. Această funcție împiedică utilizarea dispozitivului de către un hoț și ar trebui să fie dezactivată atunci când introduceți parola în pașii de mai jos. Cu toate acestea, sunt doar câteva atingeri suplimentare pentru a vă asigura că dispozitivul rămâne utilizabil după ce îl vindeți sau îl oferiți. Cu asta gata, este timpul să resetați tableta Samsung Galaxy.

  • Deschideți meniul Setări.
  • Derulați în jos și selectați Gestionare generală.
  • Atingeți Resetare.
  • Selectați Resetare date din fabrică din meniul care se deschide.
    • Puteți utiliza opțiunea Resetați setările de rețea sau Resetați toate setările dacă aveți unele probleme de sistem și nu doriți să faceți o resetare completă.
  • Va fi afișată o listă cu toate datele care vor fi șterse și conturile care vor fi deconectate.
    • Continuați atingând Resetare.
  • Confirmați selecția atingând Ștergeți tot.
    • Introduceți modelul/parola de deblocare a dispozitivului în scopuri de autentificare când vi se solicită.
    • În cele din urmă, trebuie să introduceți parola contului Samsung ca o confirmare finală.

Tableta dvs. Samsung va reporni și se va reseta de la sine. După aceea, veți fi întâmpinat din nou cu procesul de configurare inițială.