Acasă Stiri Care sunt riscurile pentru un smartphone expus la soare?

Care sunt riscurile pentru un smartphone expus la soare?

Vine vara și soarele își reintră iar în drepturi, temperaturile foarte plăcute ne permit să petrecem mai mult timp afară la soare și bineînțeles cu smartphone-ul lângă noi. Este tot mai cald, soarele va străluci tot mai mult și expunerea prelungită la soare ne poate crea neplăceri. Același lucru se poate întâmpla și pentru permanentul nostru companion – smartphone-ul, dacă este expus la razele puternice ale soarelui.

Tuturor ne place foarte mult să stăm la soare, la plajă. Pe de altă parte, telefoanele noastre inteligente apreciază mai puțin acest lucru. Mai ales dacă vine vorba să uităm de noi și de el, sub soarele dogoritor. Acolo chiar nu-i va plăcea deloc amicului!

Da, o astfel de căldură are un efect teribil asupra smartphone-urilor noastre, mai ales dacă sunt expuse la soare prea mult timp. Cine nu și-a lăsat vreodată telefonul mobil pe undeva la umbră, pentru a-l găsi în plin soare câteva ore mai târziu?

Prin urmare, este mai bine să fiți prudenți și să nu vă lăsați însoțitorul mobil oriunde, consecințele ar putea fi nefaste ducând la cumpărarea unui alt smartphone sau în cel mai bun caz la repararea acestuia. Iată o mică selecție a riscurilor implicate prin expunerea la soare a smartphone-ului.

Ecranul devine instabil.

În general, utilizatorii (chiar dacă nu toată lumea) își pun smartphone-ul cu ecranul în sus. În cazul unei căldurii puternice, va fi prima componentă afectată. Chiar și cele mai bune ecrane de pe telefoanele smartphone, fie că sunt AMOLED sau LCD, nu pot rezista la razele intense ale soarelui fără să fie afectate.

Veți vedea instabilități în animații sau chiar zone care nu au rezistat temperaturilor ridicate și nu mai pot face față sarcinilor inițiale. Și, evident, cel mai vizibil va fi că ecranul va răspunde foarte greu sau deloc la comenzile tactile. Rezolvarea în cel mai fericit caz este schimbarea ecranului AMOLED care în cazul unui Samsung Galaxy S8, acesta fiind unul dintre punctele forte ale telefonului, costă în jurul a 250 de euro.

Nu este neobișnuit pentru noi să punem telefoanele pe un pervaz la o fereastră, în mașină, pe o masă de terasă dar, trebuie evitat pe cât posibil ca acesta să ajungă direct sub razele puternice ale soarelui. Consecințele pot fi dramatice.

Cedarea bateriei.

Bateriilor de pe smartphone-uri nu le place căldura. Și riscul este, că expunerea la căldură mare de orice fel poate deteriora acumulatorul. Când ajung la temperaturi de peste 60 de grade, pentru baterii înseamnă moarte sigură. Cele mai multe smartphone-uri de ultimă generație au baterii neschimbabile. Rezultatul – alt telefon!

Temperaturi de 60° sau peste, din fericire, nu sunt temperaturi întâlnite la noi și la tot pasul. Din nou, trebuie evitat expunerea la razele directe ale soarelui mai ales vara, atunci temperaturile pe obiectele de metal sau sticlă pot ajunge până la această temperatură. Cel mai bine este să evităm să ajungem acolo pentru ca bateria să nu se compromită. Celulele litiu-ion din baterie se simt bine și dau cel mai bun randament într-un mediu confortabil la temperaturi între 20 și 25 de grade.

Bateria poate exploda la smartphone-ul expus la soare.

Vara sub razele directe ale soarelui se poate ajunge cu ușurință la peste 45 de grade. Este suficient să spunem că bateriile din smartphone-uri sunt din ce în ce mai subțiri dar și foarte înghesuite și, prin urmare, mai puțin aerisite. Dacă ajung la peste 45° în plin soare vă imaginați cât de mult este sub coc.

În unele cazuri, este adevărat că mai de rar, smartphone-ul poate exploda. Acest lucru se datorează în principal supraîncălzirii bateriei. Dar nu uitați, dacă utilizați baterii originale de la producători nu ar trebui să aveți prea multe probleme. Fiți atenți, totuși!

Pentru a afla ce temperatură are bateria dvs., introduceți un cod secret, accesați aplicația telefonului smartphone-ul Android și tastați codul secret * # * # 4636 # * # *. Veți vedea diferite informații despre baterie, inclusiv despre temperatura acesteia. Sunt coduri secrete și pentru alte verificări.

Deteriorarea componentelor.

Este o altă problemă care poate apărea! Este logic ca aceste componente interne, care au fost supuse supraîncălzirii, să nu fie vizibile imediat. Telefonul nu va mai funcționa la parametri normai și avem de făcut un drum neprevăzut la un centru de reparații. Fie că este vorba despre procesor, senzori foto, antenă sau orice altă componentă internă, supraîncălzirea poate să le slăbească sau să le deterioreze în mod semnificativ. La temperaturi extrem de ridicate, unele părți ale plăcii de circuite se pot topi.

Cu toate acestea, acest fel de probleme pot apărea câteva zile sau săptămâni mai târziu, dar în final vor apărea. De asemenea, fiți foarte atenți și evitați să vă bronzați odată cu mobilul. Și mai este un lucru de care telefonul mobil se teme foarte mult când sunteți la plajă – apa.

Dar nu vă faceți griji, v-am dat câteva sfaturi pentru a împiedica supraîncălzirea smartphone-ului dvs., dacă le urmați nu ar trebui să existe probleme.

Stiri

Iată cum arată Galaxy S21 Olympic Edition în viața reală, este drăguț

Modelul Samsung Galaxy S21 Olympic Edition nu este la fel de exclusivist ca predecesorii săi. Adică și noi muritorii de rând, care...

GPU AMD integrat în Exynos 2200 cu 30% mai rapid decât modelul actual

Următorul procesor Samsung Exynos, care va echipa cel mai probabil seria Galaxy S22, va avea un GPU puternic. Fabricat de AMD cu...

Prețurile monitoarelor de jocuri Samsung Odyssey G3, G5 și Odyssey G7

Samsung a lansat de două zile patru noi monitoare de jocuri din seria Odyssey 2021, dar nu a dat informații despre preț...

Cum să conectați căștile sau căștile Bluetooth la ceasurile Galaxy Watch 3

Ceasurile inteligente de astăzi nu sunt doar dispozitive de sănătate, sunt ceasuri extrem de avansate cu multe caracteristici remarcabile. În urmă cu...

Samsung va prezenta noul Wear OS la MWC 2021 pe 28 iunie

Într-un tweet, gigantul tehnologic și-a confirmat planurile de a debuta practic noua „experiență Galaxy” - alături de o imagine care sugerează că...

Samsung este sponsorul oficial al echipei de e-sports a lui David Beckham

Un studiu recent a arătat că veniturile globale din e-sports pot ajunge la 1,1 miliarde USD până la sfârșitul anului. În acest...

Muncitorii de la Samsung Display în prima grevă din istoria companiei

Reprezentanții sindicatului de la Samsung Display Co. au lansat luni prima lor grevă din istoria companiei. Reprezentanții sindicatului nu au reușit să...