Acasă Stiri Care sunt riscurile pentru un smartphone expus la soare?

Care sunt riscurile pentru un smartphone expus la soare?

Vine vara și soarele își reintră iar în drepturi, temperaturile foarte plăcute ne permit să petrecem mai mult timp afară la soare și bineînțeles cu smartphone-ul lângă noi. Este tot mai cald, soarele va străluci tot mai mult și expunerea prelungită la soare ne poate crea neplăceri. Același lucru se poate întâmpla și pentru permanentul nostru companion – smartphone-ul, dacă este expus la razele puternice ale soarelui.

Tuturor ne place foarte mult să stăm la soare, la plajă. Pe de altă parte, telefoanele noastre inteligente apreciază mai puțin acest lucru. Mai ales dacă vine vorba să uităm de noi și de el, sub soarele dogoritor. Acolo chiar nu-i va plăcea deloc amicului!

Da, o astfel de căldură are un efect teribil asupra smartphone-urilor noastre, mai ales dacă sunt expuse la soare prea mult timp. Cine nu și-a lăsat vreodată telefonul mobil pe undeva la umbră, pentru a-l găsi în plin soare câteva ore mai târziu?

Prin urmare, este mai bine să fiți prudenți și să nu vă lăsați însoțitorul mobil oriunde, consecințele ar putea fi nefaste ducând la cumpărarea unui alt smartphone sau în cel mai bun caz la repararea acestuia. Iată o mică selecție a riscurilor implicate prin expunerea la soare a smartphone-ului.

Ecranul devine instabil.

În general, utilizatorii (chiar dacă nu toată lumea) își pun smartphone-ul cu ecranul în sus. În cazul unei căldurii puternice, va fi prima componentă afectată. Chiar și cele mai bune ecrane de pe telefoanele smartphone, fie că sunt AMOLED sau LCD, nu pot rezista la razele intense ale soarelui fără să fie afectate.

Veți vedea instabilități în animații sau chiar zone care nu au rezistat temperaturilor ridicate și nu mai pot face față sarcinilor inițiale. Și, evident, cel mai vizibil va fi că ecranul va răspunde foarte greu sau deloc la comenzile tactile. Rezolvarea în cel mai fericit caz este schimbarea ecranului AMOLED care în cazul unui Samsung Galaxy S8, acesta fiind unul dintre punctele forte ale telefonului, costă în jurul a 250 de euro.

Nu este neobișnuit pentru noi să punem telefoanele pe un pervaz la o fereastră, în mașină, pe o masă de terasă dar, trebuie evitat pe cât posibil ca acesta să ajungă direct sub razele puternice ale soarelui. Consecințele pot fi dramatice.

Cedarea bateriei.

Bateriilor de pe smartphone-uri nu le place căldura. Și riscul este, că expunerea la căldură mare de orice fel poate deteriora acumulatorul. Când ajung la temperaturi de peste 60 de grade, pentru baterii înseamnă moarte sigură. Cele mai multe smartphone-uri de ultimă generație au baterii neschimbabile. Rezultatul – alt telefon!

Temperaturi de 60° sau peste, din fericire, nu sunt temperaturi întâlnite la noi și la tot pasul. Din nou, trebuie evitat expunerea la razele directe ale soarelui mai ales vara, atunci temperaturile pe obiectele de metal sau sticlă pot ajunge până la această temperatură. Cel mai bine este să evităm să ajungem acolo pentru ca bateria să nu se compromită. Celulele litiu-ion din baterie se simt bine și dau cel mai bun randament într-un mediu confortabil la temperaturi între 20 și 25 de grade.

Bateria poate exploda la smartphone-ul expus la soare.

Vara sub razele directe ale soarelui se poate ajunge cu ușurință la peste 45 de grade. Este suficient să spunem că bateriile din smartphone-uri sunt din ce în ce mai subțiri dar și foarte înghesuite și, prin urmare, mai puțin aerisite. Dacă ajung la peste 45° în plin soare vă imaginați cât de mult este sub coc.

În unele cazuri, este adevărat că mai de rar, smartphone-ul poate exploda. Acest lucru se datorează în principal supraîncălzirii bateriei. Dar nu uitați, dacă utilizați baterii originale de la producători nu ar trebui să aveți prea multe probleme. Fiți atenți, totuși!

Pentru a afla ce temperatură are bateria dvs., introduceți un cod secret, accesați aplicația telefonului smartphone-ul Android și tastați codul secret * # * # 4636 # * # *. Veți vedea diferite informații despre baterie, inclusiv despre temperatura acesteia. Sunt coduri secrete și pentru alte verificări.

Deteriorarea componentelor.

Este o altă problemă care poate apărea! Este logic ca aceste componente interne, care au fost supuse supraîncălzirii, să nu fie vizibile imediat. Telefonul nu va mai funcționa la parametri normai și avem de făcut un drum neprevăzut la un centru de reparații. Fie că este vorba despre procesor, senzori foto, antenă sau orice altă componentă internă, supraîncălzirea poate să le slăbească sau să le deterioreze în mod semnificativ. La temperaturi extrem de ridicate, unele părți ale plăcii de circuite se pot topi.

Cu toate acestea, acest fel de probleme pot apărea câteva zile sau săptămâni mai târziu, dar în final vor apărea. De asemenea, fiți foarte atenți și evitați să vă bronzați odată cu mobilul. Și mai este un lucru de care telefonul mobil se teme foarte mult când sunteți la plajă – apa.

Dar nu vă faceți griji, v-am dat câteva sfaturi pentru a împiedica supraîncălzirea smartphone-ului dvs., dacă le urmați nu ar trebui să existe probleme.

Stiri

Cum să schimbați curelele pe seria Samsung Galaxy Watch 4

Seria Galaxy Watch 4 a fost lansată de puțin peste o lună de Samsung. În acest scurt timp Samsung Galaxy Watch 4...

Galaxy Buds 2 primește o nouă actualizare, nu trebuie ratată!

Setul de căști wireless Samsung Galaxy Buds 2 a fost lansat la Galaxy Unpacked din august alături de Galaxy Z Fold 3,...

Music for Galaxy Watch vă permite să ascultați melodiile salvate fără căști

Samsung a lansat o aplicație de muzică actualizată pentru Galaxy Watch 4. Este o versiune renovată a aplicației anterioare de muzică pentru...

Samsung Galaxy M22, fratele geamăn a lui Galaxy A22, este oficial în Europa

Samsung Galaxy M22 este oficial în Germania, la aproximativ patru luni de la prima apariție. Apartenența sa la gama Galaxy M sugerează...

Noul monitor Samsung Webcam S4 este acum disponibil

Samsung a prezentat noul monitor Webcam S4 de 24 inch (S40VA), conceput pentru a se potrivi cu nevoile unui mediu de lucru...

Căști impermeabile cu bandă pentru gât Samsung Galaxy Buds

Samsung a lansat în mod regulat noi căști în ultimii ani, care ajung simultan cu noile serii emblematice de smartphone-uri. Gândiți-vă la...

Samsung Galaxy S21 FE cu Exynos 2100 confirmat de Google Play Console

Viitorul flagship ieftin Samsung Galaxy S21 FE, a apărut pe Google Play Console. Listarea a confirmat câteva detalii cheie despre telefon, în...